Fudbaleri Italije i Španije pobedom su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji pošto su večeras pobedili Izrael, odnosno Lihtenštajn.

Italija je u Haifi pobedila selekciju Izraela sa 3:1 u prvom kolu Grupe G kvalifikacija za naredni Mundijal.

Prednost Italiji doneo je Gracijano Pele u 14. minutu. Luka Antoneli je ušao u kazneni prostor po levoj strani i ubacio loptu pred gol Izraela, a Pele je natrčao sa dva- tri metra je smestio iza leđa golmana domaće ekipe.

Povezana vest:  Istorijski podvig: Srbija treća na svetskom finalu Neymar Jr's Five u Brazilu!

Na 2:0 je povisio je povisio Antonio Kandreva iz jedanaesterca u 31. minutu. Pre toga je u šesnaestercu oboren Đakomo Bonaventura.

Samo četiri minuta kasnije Izrael je smanjio na 2:1, a strelac je bio Tal Ben Haim odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca. Konačan rezultat postavio je Čiro Imobile sedam minuta pre kraja utakmice.

Povezana vest:  Ferguson: Junajted neće kupovati u zimskom prelaznom roku

Italija je od 55. minuta igrala sa igračem manje, pošto je Đorđo Kjelini dobio drugi žiti karton.

Fudbaleri Španije su na svom terenu ubedljivo pobedili Lihtenštajn sa 8:0.

Španija je povela golom Dijega Koste u 10. minutu. Igrač Čelsija je pogodio gol Lihtenštajna glavom, a posle slobodnog udarca koji je izveo Koke.

Pitanje pobednika na ovom meču praktično jerešeno u periodu od 55. do 60. minuta. Tada su redom pogađali Serhi Roberto, David Silva i Vitolo. Španija se, međutim, tu nije zaustavila, pošto su se do kraja utakmice golove postigli Kosta, dva puta Alvaro Morata i Silva.

Povezana vest:  Gazprom objavio nastavak međunarodnog projekta za decu "Fudbal za prijateljstvo"

Poslednja utakmica Grupe G između Albanije i Makedonije prekinuta je zbog lošeg vremena i obilne kiše u Skadru. U trenutku prekida rezultat je bio 1:1.