Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Novom Sadu Irsku s 3:2 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj i tako „izbila“ na drugo mesto Grupe dva.

Izabranici Tomislava Sivića su u osmoj utakmici u grupi došli do pete pobede, te sada zauzimaju drugo mesto sa 17 bodova, dok je Irska posle devet mečeva četvrta sa 12 i nema šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Uroš Đurđević, a jednom se u listu strelaca upisao Darko Lazić. Golove za Irsku postigli su Kalum O’Dauda i Šon Megvajer.

Povezana vest:  Najbolji na svetu, Iker Kasiljas i Luis Hamilton, treniraju u Reebok ZigTech patikama za trčanje

Srbija je od početka utakmice bila bolji rival, a do prednosti je došla u 13. minitu. Nemanja Antonov centrirao je s levog boka, a na prvoj stativi loptu je zakačio Mijat Gaćinović i prosledio je do Đurđevića, koji je iz okreta šutirao sa oko pet metara i savladao golmana Denija Rodžersa.

Mladi reprezentativci Srbije su i u nastavku imali inicijativu, ali nisu ozbiljnije uspeli da ugroze gol Irske koja je u 36. minutu umalo došla do izjednačenja posle greške golmana Vanje Milinkovića – Savića.

Srpskom golmanu je u petercu ispala lopta iz ruku pošto je pokupio jedan centaršut sa desne strane, pa se Henri Čarlsi našao u iznenadnoj prilici, ali je slabo šutirao, pa je Lazić sa gol linije loptu izbacio u korner.

Povezana vest:  Inijesta: Hoću još trofeja i da završim karijeru u Barseloni

U drugom poluvremenu Srbija je nastavila da pritiska rivala, a prednost je uspela da udvostruči u 65. minutu. Antonov je izveo korner s leve strane, a u šesnaestercu je najviši u skoku bio Lazić koji je savladao Rodžersa.

Irska je četiri minuta kasnije smanjila zaostatak. Kortni Dufus probio se po levom boku, centrirao i pronašao O’Daudu koji je u skoku nadvisio Antonova i preciznim udarcem glavom sa oko sedam metara savladao Milinković-Savića.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Optimistični Agire sa Blankom i omladincima na Mondijalu

Primljeni gol nije mnogo poremetio ekipu Tomislava Sivića koja je u 72. minutu stigla do trećeg gola. ;

Golman Rodžers je u situaciji jedan na jedan u 71. minutu na ivici šesnaesterca oborio Đurđevića, pa je arbitar dosudio jedanaesterac, a siguran izvođač najstrože kazne minut kasnije bio je mladi napadač Partizana.

Konačan rezultat postavljen je u 81. minutu kada se u gužvi u šesnaestercu Srbije najbolje snašao Megvajer.

Srbija će narednu utakmicu igrati 7. oktobra protiv Irske, a četiri dana kasnije dočekaće Sloveniju.