Utakmicama osmog kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije posle dvonedeljne reprezentativne pauze.

Vodeća Crvena zvezda dočekaće Bačku, dok će Partizan gostovati u Čačku ekipi Borca, a kolo će večeras otvoriti duel Rada i drugoplasirane Vojvodine na Banjici.

Utakmica Rada i Vojvodine igraće se večeras od 20.00 na Banjici. Desetoplasirani Rad je sezonu počeo s tri vezana poraza, da bi potom usledio niz od tri pobede. Ipak, u prethodnom kolu su pretrpeli ubedljiv poraz od Partizana (0:4).

Novosađani nakon šest odigranih susreta imaju bilans od pet pobeda uz jedan nerešen rezultat, pa sa 16 osvojenih bodova trenutno zauzimaju drugo mesto na superligaškoj tabeli.

Povezana vest:  Morinjo: Igračima se vraća samopouzdanje

Lider šampionata Crvena zvezda će sutra od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“ ugostiti poslednjeplasiranu Bačku iz Bačke Topole, protiv koje će pokušati da nastave pobednički niz i tako u dobrom raspoloženju dočekaju 152. „večiti“ derbi protiv Partizana.

Zvezda posle sedam odigranih utakmica zauzima prvo mesto sa 19 bodova, dok je Bačka poslednja, 16. sa svega četiri boda. Novajlija u Super ligi Srbije je u prethodnom kolu ostvario prvi trijumf u najjačem rangu srpskog fudbal, pobedivši u Novom Sadu Borac s 1:0.

Povezana vest:  Inter dovodi Vidića, ali pod uslovom da izbori LŠ

Pred fudbalskim klubom Partizan je uzbudljiva nedelja, s obzirom na to da ih, osim utakmice protiv Borca u nedelju od 19.00, u sredu očekuje Vandredna skupština na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik kluba, a potom 17. septembra i „večiti“ derbi protiv Crvene zvezde.

Crno-beli su pre dve nedelje pobedili Rad s 4:0, a prethodnu su bili poraženi od Spartaka s 1:2, pa trenutno zauzimaju sedmo mesto sa 10 bodova. Borac je s druge strane 15. sa pet bodova.

Metalac je u najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva Srbije, pošto posle sedam utakmica zauzima treće mesto s 13 bodova. Ekipa iz Gornjeg Milanovca će sutra od 19.00 dočekati Novi Pazar koji će pokušati da okonča niz od tri uzastopna poraza.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati današnjih utakmica 10. kola i tabela

U istom terminu četvrtoplasirani Radnički gostovaće na Dušanovcu ekipi Voždovca. Nišlije se nalaze u dobroj formi, s obzirom na to da su u poslednja dva kola ostvarili pobede.

Čukarički na poslednje tri utakmice u Super ligi Srbije ne zna za pobedu, a sutra će takođe od 19.00 gostovati u Kruševcu ekipi Napretka. U istom terminu Mladost će u Lučanima dočekati Radnik, dok će se od 16.30 u Subotici sastati Spartak i Javor.