FSS_logo
Prvenstvene utakmice u Srbiji pomerene za nedelju

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) naložio je da sve utakmice nacionalne Superlige i Prve lige budu pomerene za nedelju, čime je sprovedena današnja odluka Ministarstva unutrašnjih poslova po kojoj je zabranjeno javno okupljanje u subotu, 6. oktobra.
Shodno tome, do odlaganja će doći i u nižim ligama koje se takmiče pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda.
Na sastanku je sagledavano stanje bezbednosti u domaćim takmičenjima, a povodom povećanog broja incidenata na utakmicama domaćeg prvenstva, vođenih između ostalog u Novom Pazaru, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, članovi najoperativnijeg tela FSS veliku pažnju su posvetili pronalasku najoperativnijih metoda borbe protiv takvih i sličnih scena.
Odbor za hitna pitanja FSS izrazio je nezadovoljstvo povećanim tenzijama na domaćim utakmicama.
-Još jednom apelujemo na razum i toleranciju i najavljujemo konkretne mere koje će preduzeti FSS. One se odnose na platformu po kojoj će biti ozvršena realna preraspodela prava i obaveza, dužnosti i odgovornosti u borbi protiv nasilja i svih nepravilnosti na sportskim priredbama. To se odnosi na zajednički rad MUP i Tužilaštva, koji predstavljaju državu Srbiju, i FSS i Zajednice Superlige, koji su odgovorni za funkcionisanje srpskog fudbala –  poručio je nacionalni savez.
Na osnovu predloga direktora Sava Miloševića, Veljko Paunović je imenovan za selektora mlađe omladinske reprezentacije, a po ugledu na holandski model, FSS je drugi put imenovao 27 okružnih instruktora.
Razmatrani su i osnovni vidovi saradnje između FSS i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS). Oni se, u osnovnom, svode na sistemsko rešavanje finansijskog poslovanja, položaju sporta u državi, sprečavanju nasilja na sportskim priredbama i poboljšanju infrastrukture.
Odlučeno je da predstavnici FSS, u funkciji članova Skupštine OKS, budu proslavljeni fudbaler i dugogodišnji član Međunarodnog odeljenja Dušan Maravić, i potpredsednik FSS Željko Kojić.
Za članstvo u Sportskoj komisiji OKS predložen je Mitar Mrkela, a za članstvo u Nadzornom odboru Marjan Rnić.
U Izvršnom odboru OKS biće generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Crvena zvezda u finalu