Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras na svom stadionu čačanski Borac sa 2:1 u devetom kolu i tako preuzeli lidersko mesto na tabeli Super lige Srbije od Crvene zvezde.

Golove za Vojvodinu postigli su Dušan Jovančić u 13. minutu i Vladimir Kovačević u 50, a strelac za Borac bio je Lazar Jovanović u 58.

Vojvodina nakon devet utakmica zauzima prvo mesto na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, jednim više od Crvene zvezde koja je juče poražena u „večitom“ derbiju od Partizana s 0:1, dok je Borac pretposlednji, 15, sa samo pet bodova.

Povezana vest:  Kristić: Osetio se pritisak zbog poraza

Vojvodina je povela iz prve prave prilike na utakmici u 13. minutu. Filip Malbašić odlično je prošao po levoj strani, utrčao u šesnaesterac i na oko 10 metara od gola uočio Jovančića, koji je iz prve šutirao i savladao golmana Borca Branimira Aleksića.

Jovančić je u 43. minutu umalo duplirao prednost Novosađana posle slične akcije po levom boku i centaršuta Malbašića, ali je ovaj put golman Aleksić bio dobro postavljen.

Povezana vest:  Nikolić: Potrebno nam je više ludila u napadu

Ekipa Nenada Lalatovića do drugog je gola stigla u 50. minutu posle skraćenog kornera s desne strane. Dejan Meleg centrirao je na drugu stativu gde je sam ostao Vladimir Kovačević i glavom loptu prosledio u mrežu Čačana.

Čačani su u 58. minutu stigli do gola. Lazar Jovanović presekao je dodavanje Marka Kordića ka Nikoli Antiću i udarcem sa oko 20 metara na prazan gol smanjio zaostatak svoje ekipe.

Povezana vest:  Novi ugovor selektoru Estonije

Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika ni za jednu ekipu.