milovan_rajevac_selektor_ganaSP JAR

Milovan Rajevac: Ceo svet navija za nas!

 

Srpski 56-godišnji trener Milovan Rajevac uživa u sjajnoj godini na poziciji selektora Gane. Posle finala Afričkog kupa nacija, doveo je “crne zvezde“ do četvrtfinala Mundijala u Južnoj Africi.

Gana je jedina od šest afričkih selekcija koja je prošla takmičenje po grupama na prvom Svetskom prvenstvu u istoriji koje se održava na afričkom kontinentu. Uspela je Gana da napravi i novi uspjeh, svladavši u osmini finala SAD posle produžetaka sa 2:1. Tako je Gana postala tek treća afrička ekipa u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, nakon Kameruna 1990. i Senegala 2002. godine.

Povezana vest:  Forlan: Nisam naišao na dobrodošlicu u Interu

-Ceo svet gleda utakmice na Svetskom prvenstvu, a Gana je među osam najboljih na svetu. Dobar fudbal na ceni je na svakom kontinentu. Gana sada uživa podršku celog sveta, budući da je jedina afrička reprezentacija koja je ostala u konkurenciji na prvenstvu – izjavio je Rajevac.

Strateg iz Srbije nastavio je pobedničkim tonom.

Povezana vest:  Guti: Mesi ima samo jednu manu - ne igra za Real

-Čestitam mojim igračima jer su imali dovoljno snage za pobedu. Snaga nam je trebala u produžecima, a moji igrači su je pronašli. Na Afričkom kupu nacija su naučili kako treba da se igraju važne utakmice. Tamo smo igrali u finalu. Nadam se da na Mundijalu možemo i dalje od četvrtfinala – zaključio je Rajevac.

Povezana vest:  Uhapšeni otac i ujak Vejna Runija zbog klađenja

Gana će u četvrtfinalu igrati protiv Urugvaja, 2. jula u Johanesburgu.