Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras na svom terenu u londonskom derbiju Čelsi sa 3:0, u utakmici šestog kola Premijer lige i popeli se na treće mesto na tabeli.

Arsenal je potpuno nadigrao Čelsi u prvom poluvremenu, kada je postigao sva tri gola. „Tobdžije“ su povele golom Aleksisa Sančesa u 11. minutu posle velike greške fudbalera Čelsija Gerija Kejhila koji je izgubio loptu posle dodavanja Branislava Ivanovića. To je bio 47. gol čileanskog fudbalera u 100. utakmici za Arsenal u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Ronaldo: Ibrahimović je trenutno najbolji svetski napadač

Posle dva i po minuta Arsenal je duplirao vođstvo. Kombinovali su domaći igrači, Aleks Ivobi dodao je do Ektora Belerina koji je pred golom sa desne strane pronašao Tea Volkota, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Treći gol postigao je Mesut Ozuil u 40. minutu posle duplog pasa sa Sančesom. Do kraja poluvremena Čelsi je pokušao preko Edena Azara, ali je pogodio spoljni deo mreže iz voleja.

Povezana vest:  Umro Bogić Bogićević

Arsenal je kontrolisao igru u drugom delu utakmice i Čelsi nije uspevao ozbiljnije da zapreti sve do same završnice. Najozbiljniju šansu Čelsi je imao u 84. minutu kada je Miši Batšuaj šutirao, ali je golman Petr Čeh odbranio.

Pre današnje utakmice Arsenal nije pobedio Čelsi u poslednjih devet mečeva, dok u poslednjih šest nije uspeo da postigne nijedan gol.

Povezana vest:  Repka: Odluka polovinom novembra

Arsenal je posle četvrte uzastopne pobede treći na tabeli sa 13 bodova, ima bod manje od Totenhema i pet manje od prvoplasiranog Mančester sitija.

Čelsi je posle drugog uzastopnog poraza, a treće vezane utakmice bez pobede, pao na osmo mesto na tabeli sa 10 bodova.

PHOTO: www.arsenal.com