Fudbaleri Rada i Čukaričkog odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 10. kola Super lige Srbije.

Na stadionu Banjici gol za Rad postigao je Nikola Maraš u 13. minutu, a izjednačio je Ismail Beko Fofana u 54. minutu.

Rad je do prednosti stigao iz prve prilike na utakmici u 13. minutu. Nikola Drinčić izveo je korner s desne strane, a na prvoj stativi loptu je zakačio Bogdan Mladenović, da bi na drugoj Maraš ostao usamljen i glavom loptu prosledio u mrežu Nikole Petrića.

Povezana vest:  Ogromno interesovanje za meč Vojvodina - Sampdorija

Čukarički je u nastavku prvog dela igre imao inicijativu, ali sve do 45. minuta i pokušaja kapitena Igora Matića nije uputio šut ka golu rivala.

Nastavio je Čukarički s ofanzivnom igrom i u drugom poluvremenu, a Ismael Fofana je u 48. minutu, posle proigravanja Saše Jovanovića s levog boka, šutirao s oko 10 metara, lopta je pogodila stativu, a potom i golmana Darka Dejanovića i izašla u korner.

Povezana vest:  Arnautović na specijalističkom pregledu u Beogradu, neizvestan nastup

Gosti s Banovog brda su u 54. minutu stigli do izjednačenja, a strelac je bio Fofana koji je s pet metara plasirao loptu u mrežu Rada nakon ubačene lopte Darka Bulatovića s leve strane.

Čukarički je u nastavku utakmice imao nekoliko dobrih situacija pred golom Rada, ali nije ozbiljnije uspeo da ugrozi gol „građevinara“.

Čukarički je utakmicu završio sa 10 igrača pošto je zbog pkršaja drugi žuti karton dobio Lukaš Pjasentin.

Povezana vest:  Gvardiola: Samo je Mesi ispred De Brujnea

Rad je posle tri vezana remija deveti na tabeli sa 12 bodova, a Čukarički je pretposlednji 15. na tabeli sa šest bodova.

Ostale utakmice 10. kola igraju se u nedelju.