Fudbaleri Mančester junajteda zabeležili su prvu pobedu u Ligi Evropa ove sezone, pošto su večeras na svom terenu pobedili ukrajinsku Zoriju sa 1:0, u drugom kolu takmičenja.

Fenerbahče je u derbiju kola pobedio Fejenord sa 1:0. Najubedljiviji trijumfu u drugom kolu zabeležio je Zenit Sankt Petersburg nad AZ Alkmarom, 5:0. Roma je na svom terenu bila ubedljiva protiv Astre 4:0, dok je Genk bez problema pobedio Sasuolo 3:1. Ostale utakmice završene su sa malim brojem golova.

Junajted je kontrolisao utakmicu, ali nije imao previše šansi protiv ukrajinskog autsajdera. „Djavoli“ su u prvom poluvremenu imali tri dobre prilike, a u drugom nijednu ako se ne računa lep gol Zlatana Ibrahimovića glavom.

Povezana vest:  Božović: Probaćemo da se revanširamo Borcu

Zorija je pre toga mogla da povede, ali je golman Junajteda Serhio Romero sjajno odbranio šut Paulinja.

Junajted je u prvom kolu izgubio od Fejenorda 1:0, tako da je na prvom emstu u grupi sada Fenerbahče, koji je kod kuće pobedio holandsku ekipu 1:0, posle remija sa Zorijom 1:1 u prvom kolu.

Utakmica u Istanbulu bila je ujednačena, ali je Fenerbahče imao više šansi i slavio je golom Emanuela Emenikea u 18. minutu.

Povezana vest:  Simeone: Navijači, bez brige, ugovor nije problem

Zenit je u prvom kolu u gostima pobedio Makabi sa 4:3, a večeras je priredio još jednu „goleadu“, pošto je pobedio Alkmar 5:0. Ruska ekipa dala je četiri gola u drugom poluvremenu, dok je holandska dva puta tresla mrežu domaćina, ali golovi nisu priznati zbog ofsajda.

Zenit ima šest bodova i prvi je u grupi, ispred Dundalka, koji je kod kuće pobedio Makabi 1:0 i tako osvojio četvrti bod.

U ostalim utakmicama Atletik Bilbao je kod kuće pobedio Rapid, tako da sada, posle pobede Genka nad Sasuolom, sva četiri tima u Grupi F imaju po tri boda.

Povezana vest:  Marić: Želimo pobedu protiv Mladosti

Austrija i Viktorija Plzenj igrali su 0:0, tako da sada austrijska ekipa ima tri boda, jedan manje od vodeće Rome, a češka dva. Astra je bez bodova.

Kiparski APOEL pobedio je u gostima šampiona Grčke Olimpijakos 1:0 i tako ostao jeidni tim sa obe pobede u grupi, pošto su Astana i Jang Bojs ranije danas igrali nerešeno.

Sent Etjen je na svom terenu osvojio prvi bod, pošto je Nolan Ru postigao gol u četvrtom minutu nadoknade i tako doneo svom timu 1:1 protiv Anderlehta.