Matthew Upson_ EnglandSP JUŽNA AFRIKA

 

Angela Merkel i Dejvid Kameron zamenili ekonomiju fudbalom

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer Dejvid Kamerun, za razliku od ostalih lidera najrazvijenijih zemalja sveta, danas su na samitu G20 imali važnija posla od razgovora o ekonomiji – fudbalski duel svojih reprezentacija u osmini finala Mundijala.

Merkelova i Kameron danas su na samitu u Torontu zajedno gledali utakmicu u kojoj je pobedila Nemačka sa 4:1, što je ujedno bio i najubedljiviji poraz „albiona“ na Svetskim prvenstvima.

Povezana vest:  Donald: Ova titula ima posebnu težinu

Kameron je pred meč novinarima rekao da je Engleskoj „očajnički“ potrebna pobeda protiv velikog rivala, kojeg nije savladala od 1966. godine.

Kod rezultata 2:1 za Nemačku, sudijskom greškom Engleskoj nije priznat gol, zbog kojeg je Merkel rekla Kameronu da joj je žao.

Neimenovani Kameronov savetnik novinarima je preneo i da je premijer rekao da će se navijači Engleske pitati kako bi se utakmica završila da je priznat pogodak Frenka Lamparda.

Povezana vest:  SP JAR, Urugvaj i Nemačka pokušavaju da se oporave

Utakmicu svoje reprezentacije u osmini finala Mundijala juče je u Torontu gledao i predsednik Južne Koreje Li Mjung Bak.

Selekcija njegove zemlje izgubila je od Urugvaja sa 2:1, a predsednik Južne Koreje rekao je da će sada navijati za Japan, koji u utorak u osmini finala igra protiv Paragvaja.