Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da su njegovi fudbaleri protiv Irske večeras pokazali karakter i zasluženo pobedili posle preokreta i dodao da je uveren da će ekipa izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine.

-Veoma teška utakmica je iza nas. Momci su pokazali da nisu slučajno evropski i svetski prvaci, podigli su se posle primljenog gola, pokazali karakter i odigrali neverovatnih pola sata. Velika, vredna pobeda – rekao je Sivić, a preneo je FSS.

Povezana vest:  Cesk Fabregas: Ne ponovimo li ovo i u Barseloni, nismo ništa uradili

Srbije je večeras posle preokreta u Vaterfordu pobedila Irsku sa 3:1 i tako došla nadomak plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tomislava Sivića posle devet odigranih utakmica zauzimaju drugo mesto u grupi sa 20 bodova, tri manje od Italije.

-Videćemo mogu li Litvanci da iznenade Italijane i tako nam omoguće direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Ukoliko se to ne dogodi, overićemo plasman preko baraža – kazao je Sivić.

Povezana vest:  Ibrahimović se vraća u reprezentaciju Švedske

Srbija će u utorak u Gornjem Milanovcu dočekati Sloveniju u poslednjoj utakmici kvalifikacija, dok će Italija gostovati u Litvaniji.

Ukoliko Litvanija pobedi Italiju, a Srbija u Gornjem Milanovcu savlada Sloveniju, ekipa Tomislava Sivića izboriće direktan plasman na EP u Poljskoj.