Golman fudbalske reprezentacije Nemačke Manuel Nojer rekao je danas da Italiju nikada ne treba otpisivati na velikim turnirima.

Pre početka Evropskog prvenstva u Francuskoj selekcija Italije nije svrstana medju glavne favorite za trofej. Ekipa Antonija Kontea počela je turnir pobedom nad drugom selekcijom sveta Belgijom od 2:0 u Grupi E.

-Nikada ne otpisujem Italiju. To nisam učinio ni posle naše pobede protiv njih u martu. Čuo sam mnogo kritika, ali znam da su oni ekipa koja dobro igra na velikim turnirima – rekao je Nojer za Gazeta delo Sport.

Povezana vest:  Srpski fudbaler Nikola Žigić predstavlja u Beogradu adidas kopačku F50

Golove za Italiju u ponedeljak uveče postigli su Emanuele Djakerini i Gracijano Pele.

-Kada su vodili sa 1:0 videlo se kako im je kompaktna taktika, kako se brane i kako napadaju kada su u prednosti. Svidja mi se njihova odbrana, sa trojicom igrača Juventusa i Danijeleom de Rosijem, zatvaraju protivnike sa petoricom igrača. Svi se zajedno kreću. Golman Djanluidji Bufon je i dalje najbolji. Njegovo prisustvo i način na koji hrabri saigrače, vidi se da ga svi slušaju. On je primer koji bi mladi trebalo da slede – rekao je Nojer.

Nojer je u prvoj utakmici Nemačke na turniru, u nedelju protiv Ukrajine, sačuvao svoju mrežu, a aktuelni svetski prvak pobedio je sa 2:0. U drugom kolu Nemačka će sutra od 21 čas igrati protiv Poljske.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Kovač ljut na sudiju, ponosan na svoje igrače