Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rekao je danas da je njegova ekipa favorit na predstojećem olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu i da mu je čast što će ponovo igrati za državni tim.

-Spremni, smo, svi smo malo umorni, mi smo u Fenerbahčeu pre četrdesetak sati završili sezonu, ali navikli smo. Tako je u poslednje tri, četiri sezone, ništa novo za nas. Pritisak je sastavni deo, favoriti smo i ne bežimo od te uloge. Uprkos otkazima, imamo verovatno najbolji sastav na turniru, ali to bi trebalo da pokažemo na terenu. Ako budemo igrali željom kakvom smo igrali prošlog i pretprošlog leta, ne bi trebalo da bude problema – rekao je Kalinić novinarima u Beogradu.

Košarkaši Srbije okupili su se danas u Beogradu na početku priprema za učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će se od 4. do 9. jula odigrati u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Radonjić: Izuzetno sa zadovoljan svime što smo pokazali u Evroligi

Selektoru Aleksandru Djordjeviću otkazali su centri Boban Marjanović i Nikola Milutinov, a Nemanja Bjelica neće igrati na turniru zbog problema sa povredom stopala. U državni tim pozvani su Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

-Željni smo uspeha, željni smo igara za reprezentaciju. Posebna je čast i poseban osećaj igrati za državni tim. Kada odeš u drugu zemlju, tek onda shvatiš koliko je lepo da se vratiš u Srbiju, u glavni grad i igraš pred svojim ljudima. Ogromna je čast, jedva čekamo da sve počne – rekao je košarkaš Fenerbahčea.

Kalinić je dodao da u poslednje tri godine nije imao ni mesec dana odmora zbog obaveza u klubovima i univerzitetskoj i A reprezentaciji.

Povezana vest:  Zvezda izgubila od Malage

On je naveo da je imao dobru sezonu u Fenerbahčeu, sa kojim je osvojio šampionsku titulu, ali da ostaje žal zbog Evrolige.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da jedva čeka da počnu treninzi reprezentacije.

-Stvarno smo ekipa, svi se druže, drago mi je što sam tu. Biće dobro, svi su usmereni na Rio i kvalifikacije, svi maksimalno ozbiljno shvataju protivnike. Videćemo kako će da bude, danas nam je prvi trening, uzbudjen sam, pun adrenalina i pozitivne treme – rekao je Jokić.

On je imao dobru sezonu u NBA ligi igrajući za Denver.

-Nije trebalo tako dobro da igram, svi bi manje očekivali od mene. Ja ću igrati kao i ranije, trudiću se, kako sam se dokazivao u NBA ligi, tako ću i u reprezentaciji – dodao je Jokić.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati devetog kola NLB lige

On je naveo da se raduje saradnji sa selektorom Djordjevićem.

-Nikada nisam imao priliku da radim s njim, vidim da sve radi direktno, ono što misli to kaže. Volim pošten odnos i nadam se da će tako biti u budućnosti – rekao je Jokić.

Upitan na kojoj će poziciji u ekipi igrati, zbog otkaza Marjanovića i Milutinova, Jokić je rekao da je „košarka košarka i da ništa ne bi trebalo da bude problem“.

-Svejedno, trudiću se da dam sve od sebe. (Miroslav) Raduljica je već počeo da me maltretira – rekao je Jokić u šali.