Fudbalska reprezentacija Slovačke pobedila je danas u Lilu Rusiju sa 2:1 u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.

Slovačka je povela u 32. minutu pogotkom Vladimira Vajsa, da bi u 45. Marek Hamšik udvostručio prednost, a Denis Glušakov je u 80. samo ublažio poraz svoje selekcije.

Slovačkoj je ovo prva pobeda na kontinentalnom šampionatu, posle poraza 1:2 od Velsa u prvom kolu, dok su Rusi upisali prvi poraz, nakon remija od 1:1 s Engleskom.

Prvo poluvreme na stadionu Pjer Moroa donelo je dosta uzbudjenja, iako sve do 28. minuta nije bilo prave prilike na utakmici.

Povezana vest:  Ronaldo se oprašta od fudbala 7. juna

Artjom Dzjuba je u 28. minutu proigrao Fedora Smolova na ivici šesnaesterca, a ovaj je posle driblinga šutirao, ali je lopta otišla malo pored leve stative.

Slovačka je do prednosti došla iz prve prilike. Hamšik je sa svoje polovine poslao dubinsku loptu ka Vajsu u šesnaesterac, a ovaj je prijemom izbacio dvojcu čuvara, te udarcem u dalji ugao savladao Igora Akinfejeva. Vajs je u 45. minutu uzvratio asistenciju Hamšiku. On je iz kornera s leve strane odigrao kratak pas do Hamšika, koji se „lažnjakom“ oslobodio čuvara, a onda je sjajno šutirao s leve ivice kaznenog prostora ponovo u dalji ugao Akinfejeva, da bi se lopta o stativu odbila u gol.

Povezana vest:  Bolt: Nisam dobio poštenu šansu u fudbalu

Pola sata igre je proteklo u drugom delu, a nijedna selekcija nije uspela da dodje do prave prilike. U 80. minutu Rusi su uspeli da postignu gol posle sjajne akcije po levoj strani. Oleg Šatov je posle duplog pasa sa Smolovim na levoj strani centrirao loptu na penal, a tamo je vezista Glušakov bio usamljen, te je glavom zatresao mrežu za 1:2.

Povezana vest:  Altintop prelazi u Real Madrid

Rusi su u poslednjih 10 mintua u potpunosti diktirali tempo. Imali su nekoliko dobrih situacija pred golom Matuša Kozačika, ali nisu uspeli da dodju do izjednačenja. Rusija će u poslednjem, trećem kolu Grupe B igrati protiv Velsa, dok Slovake očekuje duel s Engleskom.