Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je iznenađen odlukama da Boban Marjanović i Nikola Milutinov ne igraju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju.

Marjanović je otkazao nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju posle isteka ugovora sa San Antonijom, a na isti potez odlučio se i centar Olimpijkosa. Naknadne pozive dobili su Stefan Birčević i Vladimir Štimac.

-Objavili prvobitni spisak od 24, a posle toga od 16 igrača, gde nismo imali indicije da će Milutinov i Maranoviće odustati. Tražio da dođu na sastanak, Milutinov je došao, ali Marjanović nije. Pre 20 dana je bio spreman, a nije se pojavio na razgovoru. Zatečen sam, iznenađen i nemam nikakav komentar – rekao Đorđević na konferenciji za medije u hotelu „Kraun plaza“.

Povezana vest:  SUPER LIGA SRBIJE, Ljubičić MVP prvog dela Superlige Srbije

Sa reprezentacijom neće biti ni košarkaša Minesote Nemanje Bjelice zbog povrede.

-Sa Bjelicom sam se čuo pre tri dana. Problem se javio pre dve nedelje kada je tokom svog programa osetio problem u stopalu i odmah je obavestio nas u Savezu. On je bolje, na terapiji je i trenira, itekako je važan za tim i našu igru. Mislim da neće igrati kvalifikacioni turnir. Ukoliko izborimo prolaz na OI želimo da Bjelica bude 100 odsto spreman.

Đorđević je izrazio zahvalnost državi i Savezu u finansijskom naporu da takmičenje bude u Beogradu.

-Želeo bih da tu veliku želju koju imamo i entuzijazam prenesemo na sve ljude, dobijemo zdrav vetar u leđa, koji bi da bi omogućio da se kvalifikujemo. Imperativ i opsesija su nam prve dve utakmice Portoriko i Angola. Dosta atipična situacija je pred nama, moramo da nađemo motivaciju i prevaziđemo sve probleme za samo 20 dana. Kada se obuče dres, igrači znaju da „kliknu“ i daju svom maksimum. Da li ćemo uspeti? Nadam se.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ističe da mu je drago zbog novog okupljanja nacionalnog tima.

Povezana vest:  Savović: Velika je čast igrati za Zvezdu u Evroligi

-Mislim da smo spremni, bez obzira što će biti teže da damo sve od sebe i da ispunimo snove. Imamo veliki problem zbog povrede Bjelice i nadam se da će se što pre pridružiti ekipi – poručio je Teodosić.

Njegov zamenik Stefan Marković rekao je da je od velike važnosti plasman u OI.

Povezana vest:  Zvezda savladala Bajern za drugi trijumf u Evroligi

-Imamo važan turnir ispred nas. Prošle godine nismo uspeli da se kvalifikujemo. Dobili smo zahvaljujući državi i Savezu priliku da igramo pred našim navijačima i nadam se da nećemo kiksnuti. Odmarao sam četiri meseca, željan sam košarke i uvek sam tu da pomognem – zaključio je Marković.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u Kombank areni.