bob_bradley-amerika_selektorSP JUŽNA AFRIKA

 

Bredlijeva budućnost na klupi SAD pod znakom pitanja

 

Predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati izjavio je večeras da, uprkos plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva, reprezentacija nije ispunila očekivanja i da će rukovodsto raspravljati o sudbini selektora Boba Bredlija.

Bredli je ekipu preuzeo u decembru 2006, a ugovor sa američkim savezom ističe mu krajem ove godine. „Jenkiji“ su u subotu u osmini finala Mundijala, posle produžetaka, izgubili od Gane sa 2:1.

Povezana vest:  UEFA novčano kaznila Nemačku i Portugal

-Znam da ova ekipa ima kvalitet za još bolji rezultat, a to znaju i naši fudbaleri i selektor. Zato smo razočarani što ekipa nije otišla u četvrtfinale – naveo je Gulati.

Gulati je kazao i da je selektor Bredli bio razočaran učinkom ekipe u Južnoj Africi.

-Ekipa je u meču sa Ganom propustila veliku priliku za četvrtfinale. Time su prokockali i šansu da ostanu u centru pažnje američke javnosti još desetak dana – kazao je on.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Rad, pobede Vojvodine i BSK-a

Gulati je rekao i da želi sa Bredlijem da obavi ozbiljan razgovor i da čuje njegovu analizu nastupa SAD na Mundijalu.

-Želim da čujem njegovu ocenu, da objasni šta se dešavalo. Da budem jasan, Bredli je uradio veliki posao do sada, ali očekivanja su porasla baš zbog dobrih rezultata prethodnih godina. Nismo igrali onako kako smo očekivali – ocenio je Gulati.

Povezana vest:  Galatasaraj i Rajkard sporazumno prekinuli saradnju

Predsednik američkog saveza istakao je i da bi očekivanja navijača trebalo da budu u skladu sa realnim mogućnostima reprezentacije.

-Poslednju reč uvek imaju igrači na terenu. Naša očekivanja moraju da budu realna. Fudbaleri SAD ipak ne igraju u klubovima kao što su Arsenal, Inter, Čelsi, Barselona ili Real Madrid – zaključio je Gulati.