Fudbaleri Kaljarija pobedili su danas u Milanu Inter sa 2:1, dok su u Rimu Lacio i Bolonja igrali nerešeno 1:1. u osmom kolu italijanske Serije A.

Sasuolo je na svom terenu sa 2:1 pobedio Krotone, dok su Đenova i Empoli igrali nerešeno bez golova.

Inter je na svom stadionu mogao da dođe do prednosti u prvom poluvremenu, ali Mauro Ikardi nije realizovao jedanaesterac u 26. minutu.

Povezana vest:  Milanović: Jagodina postavila visoke standarde

„Neroazuri“ ipak su do prednosti došli pogotkom Žoao Marija u 56, ali je Kaljari do kraja susreta stigao do preokreta i treće uzastopne pobede u šampionatu.

Junak preokreta bio je Federiko Melčiori koji je prvo u 71. minutu izjednačio, da bi u 85. posle jedne ubačene lopte s desne strane pogodio golmana Intera Samira Handanovića i zatresao mrežu milanske ekipe.

Povezana vest:  Medojević: Nisam čuo uvrede na rasnoj osnovi

Lacio je u Rimu u potpunosti nadigrao Bolonju, ali je tek u poslednjim trenucima utakmice stigao do gola i boda. Kaljari je poveo u 10. minutu, a strelac je bio Filip Helander.

Izjednačenje Laciju doneo je Čiro Imobile u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena iz jedanaesterca koji je minut ranije skrivio Sadik Umar.

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić nastupao je do 76. minuta za Lacio, kada je umesto njega u igru ušao Luis Alberto.

Povezana vest:  Milan i Inter žele Songa

Lacio posle današnjeg remija ima 14 bodova i zauzima četvrto mesto u Seriji A, dok je Bolonja 12. sa 11 bodova koliko ima i Inter na 11. poziciji.