Gonzalo-HiguainSP JUŽNA AFRIKA

Iguain: Ne zanima me titula najboljeg strelca

 

Sa četiri postignuta gola argentinski napadač Gonzalo Iguain vodeći je strelac (uz Davida Vilju i Roberta Viteka) Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Ipak, naslov najboljeg strelca Mundijala nije ono što zanima napadača madridskog Reala. Jedina njegova preokupacija je uspeh ekipe ili preciznije, titula svetskih prvaka.

Povezana vest:  Juventus želi Zidanovog 16-godišnjeg sina da ukrade Realu

-Ne razmišljam o naslovu najboljeg strelca. Istina je da mi ovo čini zadovoljstvo, ali ujedno i malo znači ne ispunimo li svoj cilj. A to je počasni krug oko stadiona nakon finala – rekao je Iguain.

-Živim san iz detinjstva, ostvaruju mi se snovi iz najranijih dana. Predstavljam svoju domovinu na Svetskom prvenstvu, a to je neprocenjivo. A to što je i moja porodica ovde uz mene još je posebnije. Znam da sam svoje mesto u reprezentaciji zaslužio trudom i radom u klubu. Znao sam da ću, budem li pratio svoje snove, uspeti u ostvarenju ciljeva koje sam sebi zadao – zaključio je iguain, koji je prošle sezone sa 27 golova u 32 utakmice zauzeo drugo mesto na listi strelac španskog fudbalskog prvenstva.

Povezana vest:  Venger: Ovo je dokaz da možemo do titule!