Fudbaleri Partizana pobedili su danas Radnik u Surdulici sa 3:1 u prvoj utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Uroš Đurđević u devetom i 76. minutu i Leonardo u 11, dok je strelac za Radnik bio Igor Zlatanović u 48. minutu.

Crno-beli su tako nastavili seriju dobrih rezultata, upisali su i devetu pobedu od početka domaćeg šampionata i treći su na tabeli sa 29 bodova. Radnik je, na drugoj strani, deseti sa 15 osvojenih bodova.

Povezana vest:  O'Higins prvi put šampion Čilea

Fudbaleri Partizana i Radnika odigrali su zanimljivo prvo poluvreme u Surdulici. Crno-beli su postigli dva gola, Leonardo je pogodio prečku, dok je, na drugoj strani, Nikola Radović propustio dve šanse za Radnik.

Izabranici Marka Nikolića dva gola postigli za samo dva minuta i to oba posle kontranapada.

Prvo je Gregor Balažic u devetom minutu izbio loptu glavom iz kaznenog prostora Partizana, ona je stigla do Valeri Božinova koji je sjajno proigrao Đurđevića, a on pogodio za 0:1.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica osmog kola i tabela

Partizan je u 11. minutu duplirao prednost, a strelac posle sjajne akcije crno-belih bio je Leonardo.

Izabranici Marka Nikolića su u finišu prvog poluvremena, u 38. minutu, mogli da reše pitanje pobednika. Leonardo je sa dvadesetak metara pokušao da lobuje golmana Ognjena Čačarevića, ali je prečka spasila domaću ekipu.

Radnik je u 48. minutu uneo neizvesnost u meč, pošto je Zlatanović pogodio mrežu crno-beli posle centaršuta s desne strane.

Povezana vest:  Verder silovit u Hofenhajmu

Konačan rezultat postavio je Đurđević u 76. minutu, a najzaslužniji za taj gol bio je golman Radnika koji je napravio veliku grešku.

Everton je poslao loptu u prostor ka Đurđeviću, a Čačarević je promašio čitav fudbal što je napadač Partizana spremno dočekao i lako postigao pogodak.

Izabranici Marka Nikolića u narednom kolu dočekuju Novi Pazar, a Radnik gostuje Vojvodini u Novom Sadu.