carlos_dungaSP JUŽNA AFRIKA

 

Brazilci hvale Holanđane, a Holanđani se svađaju

 

U fudbalskoj reprezentaciji Brazila, uoči sutrašnje utakmice četvrtfinala Svetskog prvenstva sa Holandijom, hvale igru protivnika i ističu da neće biti nimalo lako pobediti i plasirati se u polufinale.

-Znamo da je Holandija veoma težak protivnik. Oni igraju fudbal koji je veoma sličan južnoameričkom – izjavio je brazilski selektor Dunga.

U prethodna tri susreta, koliko su se do sada sastajali Brazil i Holandija na svetskim prvenstvima, tim koji je izlazio kao pobednik stizao je uvek do finala.

-Oni se nikada ne brane i ne igraju na duge lopte. Oni imaju tehnički potkovan tim i moramo biti spremni za njih. To je čvrst tim – kazao je Dunga.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Japanskom selektoru žao navijača

Holandija je u svojoj Grupi E odigrala veoma sigurno, pobedivši u svim mečevima. U osmini finala izbacili su Slovačku pobedivši sa 2:1.

Brzil je u Grupi G ostvario dve pobede dok je sa Portugalom odigrao bez golova. To im je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi, a u osmini finala pobedili su Čile sa 3:0.

Na meču sa Holandijom Brazil neće moći da računa na povređenog Elana, koji je odlično igrao u prvim utakmicama i postigao dva gola.

-Voleo bih da mogu da igram, ali znam da ne mogu. Imamo nekoliko igrača koji u ovom trenutku mogu da odigraju bolje od mene – izjavio je Elano.

Povezana vest:  FSS: UEFA razmišlja da nam dodeli organizaciju EP za mlade

Odsustvom Elana veću ulogu u timu imaće Robinjo. On je postigao gol protiv Čilea, ali je sam priznao da bi mogao mnogo više da doprinese timu.

Holanđani pak, bar prema pisanju njihovih medija, imaju problema sa atmosferom u timu. Navodno je Robin van Persi, nezadovoljan što je zamenjen na utakmici sa Slovačkom, izjavio da je trener trebalo da zameni Veslija Snejdera a ne njega.

Selektor Bert van Marvejk sazvao je sastanak sa svim fudbalerima i zatražio od njih da ostave iza sebe sve nesuglasice pred meč sa Brazilcima.

Povezana vest:  Bekam pozvan na otvaranje SP

-Nikada neću prihvatiti bilo šta što bi moglo da nas poremeti pred sledeći meč. Razgovarao sam sa Robinom koji je navodno nešto rekao za Veslija. Razgovarao sam i sa Veslijem i posle toga sam ih pozvao zajedno i rekao im šta ima i tu sam podvukao crtu – rekao je Van Marvejk holandskim novinarima.

Van Persi i Snejder od ranije imaju loše odnose, još od Evropskog prvenstva 2008. godine kada su se na utakmici četvrtfinala protiv Rusije posvađali oko toga ko će izvesti slobodan udarac. Holandski selektor poručuje da je sada ta priča završena.