Fudbaler Real Madrida Garet Bejl jedan je od najplaćenijih sportista sveta, a saigrači iz reprezentacije Velsa šale se na njegov račun kad god im se ukaže prilika, rekao je reprezentativac Džo Ledli. Bejl je prošlog meseca potpisao novi šestogodišnji ugovor sa Realom vredan 170 miliona evra, a u ugovoru je otkupna klauzula od milijardu evra.

Razlika u plati između Bejla i ostalih reprezentativaca Velsa je značajna, ali je Ledli rekao da na Bejla nisu uticali novac i slava.

-On zaslužuje svaki peni i sve što mu se lepo dogodi u životu. Dokazao je da je jedan od najboljih fudbalera na planeti, ali u timu nema ljubomore. Znamo Gareta još otkako je kao dečak igrao za Sautempton i nisam primetio da se promenio, što je briljantno. Ljudi se promene u fudbalu i odu nekim drugim putem, ali on je ostao ispravan, ostao je ista osoba – rekao je Ledli, preneli su britanski mediji.

Ledli je naveo da Bejla zadirkuju saigrači iz reprezentacije za mnoge stvari, od frizure pa do golferske veštine.

Povezana vest:  Ronaldo najbolji fudbaler sveta 2016. po izboru Fife

-On je jedan od nas, ne zanima nas ime i dalje ćemo ga zadirkivati i ismevati, ali će i on nas. Takve dogodovštine imamo u ekipi. Ako biste ga pitali, rekao bi vam da voli da igra za Vels i takvo zajedništvo imamo. Nije važno ko se kako zove, svi smo zajedno kao tim i nikoga ne možete drugačije da tretirate. Svi smo jednaki – dodao je on.

Povezana vest:  Sise i Gomis umesto povređenih Benzeme i Riberija

Ledli nije želeo da otkriva detalje, ali je rekao da je bilo šala na račun Bejlove duge kose.

-Zadirkivali smo ga kada je pao tokom utakmice protiv Gruzije prošlog meseca. Izgledao je kao Tarzan. Takođe, prilično je dobar u golfu, pa ga i zbog toga zadirkujemo. U stvari to je zapravo depresivno, pošto ne znam u čemu nije dobar – rekao je Ledli.

Povezana vest:  Predsednik Intera tri sata ispitivan u sudu

Fudbalska reprezentacija Velsa igraće u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Srbije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Na tabeli u Grupi D Srbija i Irska imaju po sedam bodova, a Vels je treći sa dva boda manje.