Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Norvešku sa 2:0, u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Srbija je povela u šestom minutu golom Uroša Djurdjevića, a konačan rezultat postavio je Kristofer Haralseid autogolom u 69. minutu.

Srbija je pred oko 8.000 gledalaca na stadionu Partizana do prednosti stigla iz jedine prave prilike u prvom poluvremenu. Sergej Milinković-Savić je u šestom minutu kroz odbranu Norveške proigrao Djurdjevića koji je u situaciji „jedan na jedan“ udarcem u dalji ugao lako savladao Sondrea Rosbaha.

Povezana vest:  KLUPSKO SP 2010, Benitez: Bez Snajdera u finalu, Zaneti se posle utakmice našalio da se maskirao u Milita

Srbija je posle postignutog gola uglavnom bila koncentrisana na odbranu i čekala da zapreti iz kontranapada, dok je Norveška držala loptu u svom posedu, ali sve do same završnice prvog dela igre nije stvorila pravu priliku.

U sudijskoj nadoknadi vremena Veton Beriša je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Vanja Milinković-Savić bio dobro postavljen, pa je tako sprečio Norvešku da dodje do izjednačenja.

Povezana vest:  Šeik Mansur Bin Zajed potrošio milijardu funti za Siti

Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbudjenja, igra se uglavnom vodila na sredini terena, ali je Srbija ipak uspela da dodje do drugog gola i ostvarila dobar rezultat pred revanš u Norveškoj.

Andrija Živković je u 69. minutu posle soloprodora po desnom boku centrirao u peterac, a tamo je loše reagovao Kristofer Haraldseid koji je glavom poslao loptu u svoju mrežu.

Povezana vest:  Ser Aleks Ferguson hvali Vidića

Do kraja utakmice Norveška je diktirala tempo, a do jedini prilike su došli u 85. minutu, ali je golman Srbije zaustavio udarac Muhameda Eljunusija sa oko 20 metara.

Revanš utakmica izmedju Srbije i Norveške igraće se u utorak od 19.00 u Dramenu.