Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je večeras na londonskom Vembliju Škotsku sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Grupe F u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Golove za Englesku postigli su Danijel Staridž u 24, Adam Lalana u 50. i Gari Kejhil u 61. minutu.

U ostalim utakmicama Slovenija je na gostujućem terenu pobedila Maltu golom Benjamina Verbića u 47. minutu, dok je Slovačka kao domaćin pobedila Litvaniju sa 4:0.

Engleska je prva na tabeli sa 10 bodova, a Slovenija ima dva boda manje. Slovačka na trećem mestu ima šest bodova, Litvanija je sakupila pet, Škotska četiri, dok je Malta bez bodova.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LE, Crvena zvezda protiv Ventspilsa

Aktuelni svetski prvak Nemačka pobedila je na gostujućem terenu San Marino sa 8:0, u Grupi C i ostvarila četvrtu pobedu.

Trostruki strelac bio je Serž Gnabri, u devetom, 58. i 71. minutu, a dva gola postigao je Jonas Hektor, u 32. i 65. Golove su postigli još Sam Kedira u sedmom i Kevin Foland u 86. minutu, dok je autogol postigao Matija Stefaneli u 82. minutu.

U ostalim utakmicama u grupi, Severna Irska je na svom terenu pobedila Azerbejžan sa 4:0, a Češka je kao domaćin pobedila Norvešku sa 2:1.

Povezana vest:  Prikupljeno 300.000 funti za porodice nastradalih fudbalera Šapekoensea

Fudbaleri Francuske pobedili su na svovm terenu Švedsku sa 2:1 i zadržali prvo mesto na tabeli. Švedska je povela golom Emila Forsberga u 55. minutu, a izjednačio je Pol Pogba u 58. Pobedu „trikolorima“ doneo je Gustavo Paje u 65. minutu.

Francuska je prva na tabeli sa 10 bodova, a Švedska je druga sa tri boda manje.

U Grupi E Poljska je na gostujućem terenu pobedila Rumuniju sa 3:0 i preuzela prvo mesto na tabeli. Golove je postigao Robert Levandovski u 83. minutu i prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Povezana vest:  FIFA razgovara s fudbalskim zvaničnicma Srbije o Kosovu

U ostalim utakmicama u grupi Jermenija je posle preokreta pobedila Crnu Goru sa 3:2, a Danska je sa 4:1 na svom terenu pobedila Kazahstan.

Poljska je prva na tabeli u Grupi E sa 10 bodova, Crna Gora ima tri boda manje, a Danska je treća sa šest bodova. Rumunija na četvrtom mestu ima pet bodova, Jermenija tri, a Kazahstan na poslednjem mestu ima dva boda.