spanija_slavljeSP JAR, ŠPANIJA-PARAGVAJ

Španci apsolutni favoriti protiv Paragvaja

 

Akutelni evropski prvak, reprezenaticja Španije, apsolutni je favorit u sutrašnjoj utakmici četvrtfinala fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi protiv Paragvaja u Johanezburgu.

Španci su takmičenje u Južnoj Africi počeli neugonim porazom od Švajcarrske u H grupi (1:0), ali su u nastavku prikazali mnogo bolje igre i zabeležili tri pobede u mečevima u kojima nisu imali pravo na greške.

Selektor „crvene furije“ Visente del Boske istakao je da ne želi da komentariše pisanje španskih medija, koji do tančina analiziraju svaki njegov potez.

„Nemoguće je ubeđivati se o svemu što se dešava na terenu. Moramo da shvatimo da svaki ljubitelj fudbala ima pravo na svoje mišljenje“, poručio je Del Boske.

Povezana vest:  Vukadinović: Imaćemo 15 bodova više od drugoplasiranog

Iskusni stručnjak je rekao da je vođa španskog napada i dalje Fernando Tores, bez obzira na to što na četiri utakmice nije uspeo da postigne pogodak.

-On je igrao veoma dobro u pojedinim trenucima, ali svi znamo da može da pruži mnogo više – rekao je Del Boske i dodao da su svi igrači španskog državnog tima „prilično samouvereni“ i da dokazuju da se može računati na njih.

Španci su sutrašnjeg rivala pobedili na prvenstvu sveta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a i u okršaju čiji će se pobednik plasirati među četiri najbolje ekipe sveta važe za velikog favorita.

Povezana vest:  Rasprodate sve karte za meč Partizan - BATE Borisov

Paragvajci su, međutim, uvereni da imaju šanse i da ih dobre igre u prethodnim mečevima mogu ohrabriti pred duel sa mnogo kvalitetnijim protivnikom. Selekcija koju sa klupe predvodi argentinski stručnjak Herardo Martino, plasmanom u četvrtifnale postigla je najveći uspeh u istoriji paragvajskog fudbala.

Golman Husto Viljar smatra da će se sutra „desiti sudar dva različita shvatanja fudbala“.

-Oni će biti ti koji će da grade igru i pokušavaju da prete našem golu, a naš je zadatak da ih zaustavimo i da razaramo ono što oni žele da naprave. Svoju šansu moraćemo da čekamo veoma strpljivo – objasnio je Viljar.

Povezana vest:  LE:Ako ne prođe Šerif, Zvezda protiv Jang Bojsa ili Kluža

Utakmica Španija – Paragvaj igra se sutra na stadionu „Elis Park“ u Johanezburgu, a sudiće Karlos Batres (Gvatemala) sa pomoćnicima Leonelom Lealom (Kostarika) i Karlosom Pastranom (Honduras).

Pobednik ovog susreta u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Argentina – Nemačka.

Španija: Kasiljas, Ramos, Pike, Pujol, Kapdevila, Buskets, Ćabi Alonso, Ćavi, Inijesta, Fernando Tores, David Vilja.

Paragvaj: Viljar, Kaniza, Alkaras, Da Silva, Morel, Vera, Bonet, Riveros, Santa Krus, Valdes, Barios.