ljubomir_ristovski_fk_vojvodina_trener

Ristovski: Želimo prvu pobedu na strani

 

Trener Novog Pazara Ljubomir Ristovski rekao je danas da je pauza u fudbalskoj Super ligi odgovarala njegovoj ekipi i da su se neki igrači oporavili od povreda i biće u kombinaciji za meč 12. kola protiv Hajduka u Kuli.

-Želimo da dobijemo jednu utakmicu na strani i bićemo motivisani da dođemo do prve pobede na gostujućem terenu. Hajduk je u seriji od sedam utakmica bez trijumfa, ali su u poslednjim utakmicama nagovestili da se vraćaju u formu. Radi se o ekipi koja je slična nama, po kvalitetu i sistemu igre – ocenio je Ristovski na obraćanju novinarima.

Povezana vest:  FRIKOM fudbalski kamp

Hajduk u nedeljnu utakmicu, koja počinje u 13 časova, ulazi sa osme pozicije na tabeli i 15 osvojenih bodova, dok je Novi Pazar petnaesti sa osam bodova manje. Ristovski će za ovu priliku moći da računa na oporavljene Marka Mugošu i Radana Šunjevarića, dok su Bojan Ostojić i Miloš Marković i dalje povređeni.

-Puno smo jači sa Mugošom i Šunjevarićem, a Ostojić i Marković su i dalje van stroja, najverovatnije do kraja polusezone. Utakmicu može da odluči i inspiracija jednog igrača, a mi imamo puno kvalitetnih fudbalera u ofanzivnoj liniji. Takođe, jedna greška, slična onoj koju smo napravili protiv Metalca, može skupo da nas košta – rekao je Ristovski.

Povezana vest:  Siti prekinuo crnu seriju, Junajted nije

On se osvrnuo i na kaznu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja je zbog loše organizacije utakmice protiv Radničkog 1923 kaznila Novi Pazar sa dve utakmice bez prisustva publike na svom terenu.

-O tome ćemo više razmišljati posle Kule, ali mnogo nam je žao zbog toga. Fudbal se igra zbog navijača i nadam se da će nam ta kazna biti, makar, prepolovljena – kazao je Ristovski.

Povezana vest:  Halilhodžić ne veruje u reprezentaciju Obale Slonovače

Portparol Novog Pazara Redžep Korać saopštio je da ovaj superligaš još uvek nije dobio zvaničnu potvrdu od Fudbalskog saveza Srbije da je kažnjen.

-Zapanjeni smo ovom kaznom, takođe i činjenicom da smo za nju saznali putem medija. U protokolu koji je potpisan posle meča sa Radničkim 1923 stoji da je sve proteklo u najboljem redu. Ne znamo zbog čega smo kažnjeni, a sigurno je da ćemo, kada dobijemo odluku, uložiti žalbu – rekao je Korać.