logo_nigeria-fudbalPredsednik Nigerije neće povući odluku o suspenziji

 

Predsednik Nigerije Gudlak Džonatan neće povući odluku o dvogodišnjoj suspenziji nacionalne fudbalske selekcije, uprkos ultimatumu koji je dobio od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

FIFA je predsedniku Nigerije dala rok do ponedeljka uveče da povuče odluku, ili će Fudbalska federacija Nijerije biti suspendovana iz svih takmičenja, uključujući i klupska. Pored toga, nacionalna federacija neće dobijati ni redovna novčana sredstva iz kase FIFA.

Povezana vest:  Milan izgubio od Parme, Sasuolo pobedio posle osam kola

-Predsednik sigurno neće povući odluku, jer je ona u najboljem interesu nigerijskog fudbala. Predsednik je sa svojim savetnicima pažljivo razmotrio sve posledice izrečene suspenzije, uključujući i pretnju FIFA, i zaključak je da je ona u interesu ne samo fudbala, već čitave nacije. Mi jednostavno moramo da reorganizujemo sve fudbalske strukture, kako bismo mogli da ostvarujemo odgovarajuće rezultate – saopštio je predstavnik predsedničke kancelarije.

Povezana vest:  Avram Grant: Protiv Slobode započinjemo seriju pobeda

Tu informaciju potvrdio je i ministar sporta Nigerije Ibrahim Bio, koji je za lokalne medije izjavio da će suspenzija ostati na snazi.

-Nije moguće bolovati od raka i živeti kao da se ništa ne dešava. Mi smo spremni da platimo cenu lečenja. Ako je to neophodno, krvarićemo, ali ćemo otkloniti tumor – rekao je Bio.

Povezana vest:  Dačić: Veliki broj navijača iz Đenove u evidenciji

FIFA je danas saopštila da neće priznati nikakve nasilne izmene u rukovodećoj strukturi Fudbalske federacije Nigerije i da će i dalje komunicirati sa legalno izabanim funkcionerima.