Oskar_Tabares_selektor_urugvaj SP JUŽNA AFRIKA

Oskar Tabarez: Gurala nas je neka sila

 

Sasvim očekivano, velika je euforija vladala u prvim izjavama iz urugvajskog tabora nakon plasmana u polufinale Svetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi.

U zaista dramatičnim okolnostima Urugvaj je posle izvođenja penala u četvrtfinalu svladao Ganu (4-2) nakon što je osnovni deo utakmice, kao i produžeci, završio rezultatom 1-1.

Povezana vest:  Tulalan pauzira zbog polomljene kosti u stopalu

Ali, u sudijskoj nadoknadi produžetka Gana je imala priliku s bele tačke, nakon što je Luis Suarez rukom izbio loptu s gol-linije, ali Asamoa Gijan je pogodio prečku. U šutiranju penala Urugvajci su se pokazali veštijima i u utorak će u Kejp Taunu protiv Holandije pokušati da uhvate voz za ulazak u finale.

-Svi smo izuzetno uzbuđeni. Ovi su momci zaslužili sve što su uradili. Danas nismo igrali dobro, ali čini se da nas je neka sila gurala, verovatno je to bila sila snage i jedinstva ovih momaka – rekao je posle utakmice urugvajski selektor Oskar Tabarez.

Povezana vest:  Blater: fudbal nije u krizi

-Ovo je neverovatno. Neka se ljudi zabavljaju i uživaju u ovome, a mi ćemo se odmoriti i pripremiti za utorak – dodao je Dijego Forlan, strelac pogotka u regularnom delu u takmice.

Strelac odlučujućeg, pak, pogotka iz penala, Sebastijan Abreu je naglasio:

-Ušli smo u istoriju, među četiri smo najbolje ekipe sveta. Ako sam odozgo bio blagosloven da pomognem Urugvaju, onda je to bila dobrodošla pomoć!

Povezana vest:  Viktorija Plzenj kažnjena zbog rasističkog ponašanja navijača