luis_suarez_urugvajSP JUŽNA AFRIKA

 

Suarez o svom potezu: Bila je to moja verzija ‘Božija ruke’

 

Uz neverovatno ispisan scenarijo fudbaleri Urugvaja su se plasirali u polufinale Svetskog prvenstva kome je domaćin Južnoafrička Republika.

U poslednjem minutu drugog produžetka Urugvaj je visio o tankoj niti. U 120. minuti je napadač Urugvaja Luis Suarez odbranio prvi udarac Gananja prema urugvajski vratima, ali je potom, u nastavku akcije, rukom zaustavio siguran pogodak.

Povezana vest:  Venger otkazao konferenciju za štampu

Sudija je pokazao na belu tačku, Suarez je zaradio crveni kartona, i kad su svi pomislili da je tragičar utakmice  ispostavilio da je time održao svoju ekipu u životu i smestio ih u polufinalu.

Naime, Gijan je promašio penal, posle dva sigurna šuta na prethodnim utakmicama, a zatim je Urugvaj slavio s 4-2 tokom izvođenja udaraca s bele tačke.

Povezana vest:  Šuker: Rakitić će ispisati istoriju Barselone

-Nisam imao izbora, morao sam reagovati rukom. Bio je to kraj utakmica, mogući kraj našeg Svetskog prvenstva. Bila je to, zapravo, moja verzija ‘Božije ruke’ – rekao je Luis Suarez, strelac tri gola na ovom Mundijalu za Urugvaj koji zbog sbog postupka neće nastupiti u polufinalu protiv Holandije.

-Kada sam video da Gana nije postigla penal u 120. minuti bio sam najsrećniji čovek na svetu. Osećao sam se ponosnim i predosećao sam tada da idemo dalje – završio je Suarez.

Povezana vest:  Ibrahimović se već posvađao s Interom