joakim_lev_slavljeSP JUŽNA AFRIKA

 

Lev ponosan, nemački fudbaleri u neverici

 

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da je ponosan na ekipu zbog današnje ubedljive pobede od 4:0 protiv Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, dok njegovi igrači još ne mogu da veruju u veliki uspeh.

-Ponosan sam na novu ekipu, pogotovo zbog načina na koji smo igrali u drugom poluvremenu. Ova generacija je pokazala da ima šampionski karakter. Sve golove postigli smo na sjajan način. Potpuno smo zaustavili Lionela Mesija, gotovo da nam nije ni zapretio – rekao je Lev novinarima u Kejptaunu.

Povezana vest:  Radnički iz Niša pred stečajem, rukovodstvo traži rešenje

Kapiten reprezentacije Nemačke Filip Lam priznao je da nije očekivao baš ovakav ishod meča.

-Nisam mogao ni da pomislim da možemo sa 4:0 da pobedimo jednog od glavnih favorita za osvajanje titule svetskog prvaka. Oduševljen sam koliko je ova ekipa gladna uspeha i što to pokazuje u svakoj utakmici. Odlično smo se spremili za današnji duel, iskoristili smo svoje prilike. Ako nastavimo da igramo ovako, sve je moguće – kazao je Lam.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, VESTI

Arne_Friedrich_Germany_ Gonzalo_Higuain_ArgentinaŠtoper Nemačke Arne Fridrih danas je postigao svoj prvi pogodak u dresu reprezentacije.

-Osećam se neverovatno. Imamo sjajan timski duh, želimo da ostvarimo zacrtane ciljeve. Ne postoje reči kojima bih opisao kako se sada osećam. Ni u snu nisam mogao da zamislim da ću postići gol. Zaista smo uživali u današnjoj utakmici – rekao je Fridrih.

Povezana vest:  Sivić: Mi se pitamo, ali bez potcenjivanja Norveške

Strelac prvog gola za Nemačku Tomas Miler izjavio je da se Nemačka reprezentacija još jednom pokazala kao odlična ekipa.

-Ovo što se danas dogodilo je neverovatno. Očigledno je da je cela ekipa još jednom odigrala fantastično. Svi smo pružili maksimum da dođemo do velike pobede – zaključio je Miler.