lazar_markovic

141. VEČITI DERBI
Marković: Želimo da na pravi način završimo godinu
 
Mladi prvotimac Partizana Lazar Marković na sjajan način je debitovao u večitom derbiju protiv Crvene zvezde (2:0), a posle utakmice radovao se kao malo dete istakavši da je mnogo srećan.
-Nemam reči da opišem kako se osećam. Ovo je velika pobeda – izjavio je Marković, navodeći, međutim, da „nije još sve gotovo“ kada je u pitanju odbrana ti<tule.
-Želimo samo da dobijemo preostala dva meča do kraja jesenjeg dela sezone i tako na pravi način završimo godinu – poručio je talentovani fudbaler koji još nema 18 godina.
Strelac drugog pogotka za crno-bele Marko Šćepović ocenio je večerašnju utakmicu „izuzetno teškom“.
-Drago mi je što sam golom nastavio tradiciju u večitim derbijima sa Crvenom zvezdom iz mlađih kategorija. Nadam se da će mi ovaj pogodak pomoći da izgladim nesuglasice sa navijačima Partizana – rekao je Šćepović.
Povodom zadržavanja ekipe crno-belih na terenu na poluvremenu utakmice iz „bezbednosnih razloga“ odlični napadač je naveo da mu se nikada do sada nije dogodilo nešto slično.
-Ta situacija, međutim, u nama je probudila inat i prouzrokovala dodatnu želju za pobedom – naglasio je Šćepović.
Reprezentativni golman Vladimir Stojković požalio se na opekotinu, s obzirom da su ga pristalice crveno-belih gađale „topovskim udarima“ u bacali razne predmete na teren.
-Ništa zbog toga, presrećan sam, jer smo slavili veliku pobedu. Napravili smo ogroman korak ka odbrani titule. Jesenja trka je završena, ali ostaje drugi deo sezone, kada moramo korak po korak ka novom trofeju – rekao je Stojković.
Defanzivac Crvene zvezde Li Adi ocenio je da je derbi bio dobar, ali je zažalio za neiskorišćenim prilikama.
-Imali smo nekoliko odličnih šansi, ali nam je sreća potpuno okrenula leđa. Ne mislim da je prvenstvo rešeno, igraćemo do poslednjeg sudijskog zvižduka. Imamo dobar tim i borićemo se do kraja da sustignemo ekipu Partizana – izjavio je Li Adi.
Milan Vilotić je takođe naveo da su porazu crveno-belih doprinele neiskorišćene šanse.
-Nismo uspeli da ih realizujemo, Partizan svoje jeste i zato je zasluženo pobedio. Ovaj derbi je mogao da promeni tok prvenstva, međutim, nismo uspeli da ostvarimo cilj. Jasno je da nešto mora da se menja iz korena – poručio je Vilotić.
Brazilski internacionalac Kadu rekao je da je Evandro preuzeo odgovornost prilikom izvođenja penala, s obzirom da je on mesec i po bio van terena, a da je njegov saigrač u odličnoj formi.
-Ne znam šta reći posle ovog poraza. Mislim da smo u celini bili bolji tim, ali za razliku od nas Partizan je uspeo da iskoristi svoje prilike i dođe do pobede – rekao je Kadu.
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Grupa navijača protestuje protiv uprave Šalkea