Cristiano_Ronaldo_crveni_dres

Real Madrid ne zna za prepreke
 
Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su večeras ekipu gradskog rivala Atletika sa 4:1, što je njihova jedanaesta pobeda u dosadašnjih 13 kola prvenstva Španije.
„Kraljevski klub“ sada na čelu tabele ima šest bodova prednosti nad drugoplairanom Barselonom, koja večeras od 22 sata igra na gostujućem terenu protiv „davljenika“ Hetafea.
U gradskom derbiju dileme nije bilo, iako je Atletiko držao nerešen ishod na poluvremenu, nakon što su mrežu zatresli Ronaldo u 24. iz penala i Kurtoa u 22. minutu za gostujući rim. U nastavku meča protivničkog golmana savladao je Di Marija 49. i Iguain u 65, da bi konačan rezultat postavio Ronaldo još jednim golom sa „bele tačke“ u 82. minutu.
Valensija je osvojila sva tri boda na gostovanju Rajo Valjekanu (2:1), golovima Žonasa u 21. i Koste u 56, dok je strelac za Rajo bio Tamudo u 84. minutu.
Sutra se sastaju Betis – Sosijedad, Levante – Sporting Hihon, Espanjol – Osasuna, Majorka – Rasing Santander, Atletik Bilbao – Granada i Saragosa – Sevilja, a u ponedeljak Malaga – Viljareal.
Povezana vest:  Hiks: Liverpul nije moj život