maradona_porazSP JUŽNA AFRIKA

Maradona: Najteži trenutak u životu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona rekao je da mu je današnji poraz od Nemačke u četvrtfinalu Svetskog prvenstva najteži trenutak u životu i da će narednih dana razmisliti o odlasku sa funkcije.

-Osećam se kao da me je neko ošamario. Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri – bilo je prvo što je Maradona rekao novinarima nakon ubedljivog poraza od 4:0 u Kejptaunu.

Povezana vest:  Fudbaler Valensije pozitivan na korona virus

-Nemačka je imala više ideja, ali rezultat baš ne oslikava pravi odnos snaga na terenu. Ipak, ponosan sam na svoje igrače, želim da oni nastave da igraju za reprezentaciju – nastavio je nekadašnji reprezentativac Argentine.

Iako mu ugovor sa argentinskim fudbalskim savezom ističe sledeće godine, Maradona je najavio mogućnost da napusti klupu „gaučosa“.

Povezana vest:  Juventusu bod protiv Lacija, Milan se izvukao

-Videćemo… Još nisam odlučio kakva mi je budućnost. Moram da razgovaram sa porodicom, igračima i ljudima iz saveza – objasnio je on.

Maradona se nije složio sa opaskom argentinskih novinara da je fudbaler sredine terena Lionel Mesi igrao loše.

-Reći tako nešto je prava glupost. Danas su Nemci iskoristili svoje šanse, a mi nikako nismo uspevali da zatresemo protivničku mrežu. Na sredini terena smo mogli da budemo bolji, ali ne mogu ni da se složim sa tvrdnjom da se nismo trudili. Nismo zaslužili da izgubimo sa 4:0 -zaključio je Maradona.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, FIFA smatra da nisu krivi arbitri, nego televizija

Reprezentacija Nemačke u polufinalu će igrati protiv pobednika utakmice Španija-Paragvaj.