luis_filipe_skolariSkolari i Leonardo favoriti za Dunginog naslednika

 

Ispadanjem brazilske reprezentacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici sasvim će sigurno dovesti do smene na selektorskoj klupi, što znači da će otići aktuelni selektor Karlos Dunga.

Uostalom, Dungi ugovor s Brazilskim fudbalskim savezom ističe posle SP-a, a sigurno je kako neće dobiti ponudu za produženje zbog neatraktivne igre „seleçaa“ koja je sada uostalom popraćena za njih razočaravajućim rezultatom.

Povezana vest:  Roben povredio ruku, navodno ga ujeo krokodil

Prema brazilskim medijima, kao ozbiljni naslednici Karlosa Dunge spominju se tek dva stručnjaka: prvi je Leonardo (40), bivši trener Milana, a drugi je Luiz Felipe Skolari (61), bivši brazilski i portugalski selektor, a aktuelni trener Palmeirasa.

Leonardo je prošle sezone limitiranu Milanovou ekipu odveo do trećeg mesta u Seriji A, ali usprkos kvalitetnom poslu napustio je klupu „rossonera“ nakon samo godine dana sporazumnim raskidom saradnje. Vratio se u Brazil kako bi bio s porodicom, a iako je rekao da nema nameru da se bavi trenerskim poslom barem nekoliko godina, posao brazilskog selektora svakako bi mogao da ga zaintrigira.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Bajern siguran u Moskvi, postavio novi rekord

Skolarijeva je prednost iskustvo, a uostalom, pod njegovim je vodstvom Brazil već osvojio titulu svetskog šampiona 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Iako je trenutno pod ugovorom u Palmeirasu, moglo bi da se dogodi da istovremeno obavlja dve dužnosti, kao i da napusti aktuelni posao u slučaju ponude Brazilskog saveza.