Fudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su večeras u Novom Sadu 0:0 u 18. kolu Super lige Srbije, tako da je poredak na tabeli ostao nepromenjen. Oba tima sada imaju po 39 bodova i dele drugo mesto, sa pet bodova manje od Crvene zvezde, koja sutra dočekuje Mladost. Partizan je drugi jer je postigao gol više od Vojvodine u dosadašnjem toku takmičenja. Partizan u sledećem kolu dočekuje Javor, a Vojvodina Napredak.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPA, Prosinečki: Ren je pokazao da je iskusniji tim

Derbi kola odigran je u dobrom tempu, a oba tima su imala nekoliko vrlo izglednih prilika da postignu gol. Prvu dobru šansu imali su crno-beli u 15. minutu, kada je Leonardo poslao loptu u šesnaesterac, gde je pokupio Valeri Božinov, ali se jako loše snašao i u trku je sa oko 11 metara šutirao daleko pored gola.

To je ujedno bila i jedina prava prilika u prvom poluvremenu, u kome je bilo mnogo faulova i grubih duela.

Povezana vest:  Prodaje se FK Liverpul za 350 miliona funti

Partizan je u 55. minutu imao još jednu dobru priliku, kada je Gregor Balažic glavom pokupio slobodan udarac i spustio je Leonardu, koji je sa oko šest mestara slabo šutirao, ali onda je u gužvi u šesnaestercu dosudjen ofsajd.

Samo četiri minuta kasnije Božinov je u trku iz šesnaesterca probao da lobuje golmana, ali je pogodio drugu stativu, da bi posle odbitka lopta pala do Stevanovića, koji je šutirao pored gola.

Povezana vest:  Levandovski pauzira četiri nedelje zbog povrede

Vojvodina je u finišu meča počela da postaje opasnija i stvorila je nekoliko opasnih situacija, a najbolju do tada propustio je Siniša Babić, koji je neprecizno šutirao posle dodavanja sa strane. Leonardo je u prvom minutu nadoknade glavom pogodio prečku, da bi posle toga Filip Malbašić sjajno šutirao, ali je Filip Kljajić odbranio.