Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da će naredno Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj biti najjače takmičenje u poslednjih 20 godina.

-Ovo je u poslednjih 20 godina sigurno najjače kontinentalno prvenstvo, jer i sistem takmičenja je takav da samo najbolji idu dalje. Jako je teško biti prvi u grupi, ali mi ćemo doći ovde sa mentalitetom pobednika i ne bežimo od toga. Učinićemo sve da pokažemo da znamo da se takmičimo na turnirskim takmičenjima, imamo iskustvo, imamo karakter koji je potreban za ovakvo takmičenje i to su stvari na kojima ćemo bazirati naš optimizam – rekao je Sivić, a preneo je sajt FSS-a.

Mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije u Krakovu sutra očekuje žreb za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

-Veliko je zadovoljstvo što se nalazimo u grupi velikih reprezentacija i što ćemo biti na najvećoj evropskoj sceni za ovo godište. Ovde nema lakih protivnika i kada bi sami sebi pravili grupu teško da bi izabrali onu u kojoj bi sigurno bili prvi. Sve selekcije imaju kvalitet, naravno izdvajaju se dve ili tri koje su favoriti, kao Nemačka, Engleska, Portugal, možda Italija – rekao je Sivić.

Žreb grupa počeće sutra u 18.00 u Krakovu, a od ranije je poznato da je Srbija smeštena u treći šešir, u kom su još Italija, Švedska, Češka, Slovačka i Makedonija.

Povezana vest:  Nikolić: Da se sutra iskupimo za poraz i vratimo na vrh

U prvom šeširu pored Poljske, biće Nemačka i Portugal, dok su u drugom šeširu Španija, Engleska i Danska.

Na žrebu će biti formirane tri grupe sa po četiri reprezentacije, a pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija plasiraće se u polufinale. Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se naredne godine 16. do 30. juna.