Fudbaleri Crvene zvezde propustili su priliku da odmaknu rivalima osam bodova na tabeli, pošto su danas na svom terenu igrali 2:2 sa ekipom Mladosti.

Strelci za Zvezdu pred oko tri i po hiljade gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“ bili su Dušan Andjelković u 35. i Petar Orlandić u 54. minutu, a za Mladost Saša Jovanović u 11. i Vladimir Radivojević u 69.

Zvezda je lider na tabeli Super lige posle 18. kola sa 45 bodova, šest bodova više od Vojvodine i Partizana. Mladost ima 32 i na petom je mestu. Mladost je povela posle kontranapada Jovanovića u 11. minutu, a Zvezda je posle toga izbegla da bude deklasirana, pošto je klub iz Lučana imao nekoliko dobrih šansi za ubedljiviju prednost.

Povezana vest:  Odbačena mogućnost osnivanja evropske Super lige

Promašaje Mladosti iskoristio je Andjelković, koji je u 34. minutu odlično prošao nekoliko igrača sa leve strane u sredinu i savladao golmana gostiju Nemanju Krznarića.

Mladost je u 50. minutu ostala sa igračem manje, pošto je Radomir Milosavljević isključen zbog drugog žutog kartona, koji je dobio zbog starta sa dve noge nad Srdjanom Plavšićem. Krilni fudbaler crveno-belih je kolima hitne pomoći iznet sa terena.

Povezana vest:  Šmajhel: Ibrahimović je kao stvoren za Junajted

Zvezda je četiri minuta posle toga preokrenula, golom Orlandića na asistenciju Marka Poletanovića. Ipak, crveno-beli nisu sačuvali prednost, iako su imali igrača više. Gosti su izjednačili u 69. minutu posle odličng kontranapada i realizacije Radivojevića.

Fudbaleri Zvezde su do kraja utakmice pokušavali udarcima iz daljine, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Krznarića, koji je lako branio šutevce domaćih igrača.

Povezana vest:  Otvoren renovirani stadion u Kijevu