Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je zadovoljan što je njegova ekipa pobedom protiv Spartaka završila jesenji deo Super lige Srbije.

-Završili smo jesenji deo šampionata na način na koji smo želeli, jednom fascinantnom serijom od 15 pobeda i dva remija… Od Spartaka do Spartaka obrnuli smo krug sa svim ekipama sa skorom 13-2-0 i to je dobar rezultat. Čestitam igračima na tome – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Spartak iz Subotice sa 2:0 u poslednjoj utakmici 21. kola Super lige Srbije.

-Imamo dva meseca pauze da prestrojimo redove i da se dobro spremimo za prolećni deo prvenstva koji je uvek teži od jesenjeg. Ono što je najvažnije od svega, kupili smo dobar ambijent za rad na pripremama i ovom serijom smo zadržali one ambicije koje Partizan treba da ima – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Nikolić: Najvažnije je da smo prošli u četvrtfinale Kupa

Govoreći o utakmici protiv Spartaka, Nikolić je ocenio da meč nije bio sjajn i ponovio da je najvažnije da i njegova ekipa trijumfovala.

-U prvom poluvremenu smo pristupili na način kao da čekamo da otaljamo poslo, ali to ne može tako. U drugom smo dodali energiju u našoj igri, dali te golove… Nije bila sjajna utakmica, ali po ovoj zimi, kada je već svima dosta fudbala u Srbiji, najvažnije je da smo pobedili – rekao je on.

Partizan je večerašnjom pobedom zadržao šest bodova zaostatka na tabeli ;Super ;lige Srbije za Crvenom zvezdom i sada na drugom mestu ima 48 bodova, dok je Spartak osmi sa 30.

Povezana vest:  Apoel i Jovanović žele nastavak bajke u LŠ

Nikolić je naveo da su igrači od večeras na odmoru i da je okupljanje pred početak prirpema za prolećni deo šampionata zakazano za 9. januar.

Crno-beli će do 19. januara biti u Beogradu, a nakon toga putuju u Portorož gde će ostati šest dana. Drugi deo priprema odradiće na Kipru od 29. januara do 12. februara.

Trener Spartaka Andrej Černišov čestitao je Partizanu na pobedi i ocenio da su crno-beli u ovom trenutku najbolja ekipa u Srbiji.

-Čestitke Partizanu na pobedi. Mislim da su u ovom trenutku najjači tim u Srbiji. Mi nismo loše izgledali danas protiv njih. Zadovoljan sam odnosom igrača, trudili su se, ali individualni kvalitet igrača Partizana je došao do izražaja. Kontrolisali su igru, nama je završnici napada nedostajalo kvaliteta da bolje rešimo određe situacije – rekao je Černišov.

Povezana vest:  Mediji: Gvardiola odlazi iz Bajerna na kraju sezone

Černišov je dodao da je Ognjen Mudrinski povredio nogu i da je zato morao ranije da napusti utakmicu, a da će se ozbiljnost povrede znati nakon sutrašnjih pregleda.

Upitan da prokomentariše rezultat svog tima u jesenjem delu prvenstva, Černišov je rekao da su rezultati „sasvim zadovoljavajući“.

-Mogli smo da budemo bolji, mogli smo da budemo gori. Ako hoćete ocenu, onda neka bude četvorka. Sada nam sledi odmor, a onda u januaru krećemo s pripremama za prolećni deo šampionata – kazao je on.