maradona_selektor_argentinaSP JUŽNA AFRIKA

 

Maradona najavio mogućnost ostavke na mesto selektora

 

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona najavio je, po povratku u Buenos Ajres sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, da bi mogao da podnese ostavku na tu funkciju, piše danas argentinski list Kronika.

-Jedan ciklus je završen – prenoi list Maradoninu izjavu po povratku u zemlju.

Povezana vest:  Fofana četiri godine u Partizanu

Prema pisanju lista, Maradonini prijatelji i bliski saradnici ne žele da on napusti reprezentaciju, „ali reči selektora bile su nedvosmislene: ‘To je to, moj ciklus je završen“.

-Dao sam sve što sam mogao – kazao je još Maradona.

Kapiten tima koji je Argentini 1986. doneo svetsku titulu, prethodno je rekao da još nije odlučio da li će ostati na mestu selektora reprezentacije.

Povezana vest:  Stevan Stojanović, direktor „A“ reprezentacije o selektoru Stojkoviću, njegovoj viziji fudbala, startu u kvalifikacijama za SP, kultu reprezentacije...

-Nisam još odlučio o svojoj budućnosti, moraću da razgovaram s porodicom, igračima i Savezom. To zavisi od mnogo pitanja – kazao je Maradona.

Direktor argentinskih nacionalnih selekcija Luis Segura rekao je za sportski kanal TyC sports da će odluku o tome „da li će ostati ili ne“ doneti sam Maradona.

-To zavisi od njega. Ali (predsednik Fudbalskog saveza Argentine Hulio) Grondona nije nikada odustao od produžetka saradnje i ako Dijego odluci da nastavi, on će nastaviti – kazao je Segura, podsetivši da Maradonin ugovor ističe sledeće godine, posle Kupa Amerike, koji će se igrati u Argentini.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA C, Tri boda za Mančester, bez pobednika u Glazgovu

Argentina je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi izgubila od Nemačke sa 4:0.