Kaka_Brazil_Wesley Sneijder_NetherlandsSP JUŽNA AFRIKA

 

Lula hrabri Brazilce zbog eliminacije sa SP

 

Predsednik Brazila Luiš Inasio Lula da Silva rekao je danas sunarodnicima da zaborave preranu eliminaciju sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi i okrenu se osvajanju Mundijala 2014. godine, koji će biti održan u zemlji petostrukih svetskih prvaka.

Lula se obratio naciji iz Ekvatorijalne Gvineje. On se nalazi na putu po Africi i prisustvovaće finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Macari: Interu je potrebno vreme

Predsednik Brazila je pokušao da ohrabri naciju zbog eliminacije sa Svetskog prvenstva, posle poraza u četvrtfinalu od Holandije 1:2.

On je ocenio da Brazil i dalje igra najbolji fudbal na svetu i predvideo osvajanje šeste titule svetskog šampiona 2014. godine.

-Za prosutim mlekom plaču oni koji nisu navikli da pobeđuju. Brazil je navikao na pobede. Brazil je petostruki svetski prvak i to je zemlja u kojoj se igra najbolji fudbal – rekao je Lula.

Povezana vest:  Tadić: Mnoga iskušenja su pred reprezentacijom Srbije

Lula će prisustvovati ceremoniji dodele pehara, u nedelju 11. jula, kada će organizatori Mundijala u Južnoj Africi predati dužnost organizatorima sledećeg turnira.

-Može da nam bude žao samo zato što Brazil nije trijumfovao u Južnoj Africi. Ali, moramo da podignemo glave i pripremimo se za pobedu na turniru 2014. godine. Želim da učestvujem u ceremoniji otvaranja Mundijala u Brazilu i da slavim kada osvojimo šestu titulu – rekao je brazilski predsednik.

Povezana vest:  Al Mubarak: Siti osvaja sve trofeje sledeće sezone

Brazil je drugi put uzastopno eliminisan sa Svetskog prvenstva u četvrtfinalu, zbog čega je Fudbalski savez sinoć otpustio selektora Karloša Dungu i ceo stručni štab.

-Mislio sam da će Brazil igrati u finalu, ali to se nije desilo – rekao je Lula.