FUDBALSKA-LOPTAMarković odbacio ideju o zajedničkoj kandidaturi

 

Predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković odbacio je mogućnost da Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju prvenstva Evrope 2020. godine.

-Nije bilo nikakvih razgovora na tu temu i ne pada nam na pamet da ulazimo u tako nešto. To je glupost lansirana iz laboratorije loših novinara – izjavio je Marković.

Povezana vest:  Tužilac Fife: Istrage traju duže nego što sam očekivao

Na primedbu predstavnika medija da je takva informacija možda „procurela“ iz Evropske fudbalske unije (UEFA) s ciljem da se „ispipa teren“, Marković je kategorično odgovorio „ne, ni slučajno“.

-Ma, kakva zajednička kandidatura. Da je takva ideja potekla iz UEFA budite sigurni da bih ja znao za to – rekao je predsednik HNS.

Povezana vest:  Juventus osvojio Super kup Italije pobedom nad Napolijem

Ideju o zajedničkoj organizaciji prvenstva Evope pokrenuo je Dojče vele, koji je o toj mogućnosti razgovarao sa čelnicima naconalnih fudbalskih saveza tri države. Predsednici Fudbalskih saveza Srbije i BiH, Tomislav Karadžić i Sulejman Čolaković, ranije su javno podržali mogućnost zajedničke kandidature za organizaciju evropskog šampionata.