Fudbaleri Hala ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u Premijer ligi, pošto su danas sa 3:1 na svom stadionu savladali Bornmut.

Bormut je vodio od trećeg minuta golom Džuniora Stanislasa iz penala, a potom je preokrenuo Abel Ernandes u 32. i 50. Konačan rezultat u 62. je autogolom postavio Tajron Mings.

Hal je još u zoni ispadanja, ali je posle 21. kola sa 16 bodova preskočio Sanderlend i Svonsi, koji su sa po 15 na poslednjem mestu engleskog prvenstva.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 18. kola i tabela Premijer Lige

Sanderlend je na svom terenu izgubio od Stouka sa 3:1, dok je Svonsi kod kuće ubedljivo sa 4:0 poražen od Arsenala.

Stouk je već posle 34 minuta vodio sa 3:0, uz dva gola Marka Arnautovića i jedan Pitera Krauča. Jedini pogodak za Sanderlend postigao je Džermejn Defo.

Arsenal je bio ubedljiv u Svonsiju, uz pogotke Olivijea Žirua i Aleksisa Sančesa, ali i autogolove Džeka Korka i Kajla Notona.

Povezana vest:  Benitez: Počeo sam da tražim novi posao

Vest Hem je sa 3:0, golovima Sofijana Fegulija u 68, Endija Kerola u 79. i Manuela Lansinija u 86. minutu, pobedio Kristal Palas na svom stadionu.

Barnli je golom rezerviste Džoija Bartona u 78. minutu pobedio Sautempton, za koji je srpski reprezentativac Dušan Tadić igrao do 68. minuta.

Votford i Midlsbroj igrali su nerešeno bez golova.

Povezana vest:  Aleks Ferguson: Moramo da budemo oprezni, nije još gotovo!