Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu Barnli sa 2:1 u 22. kolu engleske Premijer lige, a pobedonosni gol postigao je Aleksis Sančes u 98. minutu iz jedanaesterca.

„Tobdžije“ su prethodno povele u 59. minutu, a strelac je bio Škodran Mustafi posle kornera s desne strane koji je izveo Mesut Ozil, da bi Barnli izjednačio u 93. minutu pogotkom Andrea Greja takođe iz jedanaesterca.

Povezana vest:  Egipatska liga se nastavlja, ali bez navijača

Utakmicu na stadionu Emirati obeležio je sudija Džonatan Mos i njegovi pomoćnici, koji su prvo u 65. isključile Granita Džaku uz dosta nesigurnosti prilikom donošenja te odluke.

Usledio je pritisak gostiju nakon isključenja Džake, ali je izgledalo da je tim Arsena Vengera uspeo da se odbrani, međutim, u 93. minutu Kokelan je kaznenom prostoru udario u nogu Ešlija Barnsa, pa je Mos pokazao na belu tačku.

Povezana vest:  Nejmar za manju platu u Barseloni, čeka se PSŽ

Grej je bio siguran izvođač najstrože kazne, a trener Arsenala Arsen Venger se razbesneo zbog sudijskih odluka, pa je dobio crveni karton.

Arsenal je posle toga krenuo u potpunu ofanzivu, a to im se isplatilo, ali opet nakon spornih sudijskih odluka, koje prilikom centaršuta nisu videle ofsajd Lorana Kosćelnog nad kim je napravljen faul za penal. Sančes je potom po sredini gola šutirao i doneo pobedu Arsenalu.

Povezana vest:  Berbatov razmišlja o povratku u reprezentaciju

Arsenal je tako pretekao Liverpul i Totenhem na tabeli Premijer lige i sada na drugom mestu ima 47 bodova, pet manje od lidera Čelsija koji se od 17.30 sastaje sa Halom, dok je Barnli 13. sa 26 bodova.