Trener Milana Vinćenco Montela negirao je danas da je naredio svojim fudbalerima vegansku dijetu i da je njihovo nezadovoljstvo tim režimom ishrane razlog za loše rezultate u prethodnim utakmicama.

List La Republika naveo je da su igrači nezadovoljni time što im je zabranjeno da jedu meso.

Milan je u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima bez pobede, od kojih je tri poraza, pa je Montela pod pritiskom.

Povezana vest:  Madrid spreman da organizuje finale Lige šampiona

„Pročitao sam taj članak i bio je zanimljiv, ali postoje neke nedoslednosti. Nemamo vegansku dijetu, svi jedemo ćurku. Igrači sa kojima radim u trening centru u Milanelu su moja odgovornost. Mi uvek moramo da budemo u vrhu, pošto smo profesionalni, a to moraš da budeš čak i kada držiš dijetu“, rekao je Montela.

„Kao igrač, dva meseca sam jeo samo šargarepe i pileće grudi, kako bih se pripremio najbolji što mogu i pobedjivao. Kada dodju kući mogu da jedu biftek“, dodao je 42-godišnji trener.

Povezana vest:  Mančester siti na zimu pušta Santa Kruza

On je rekao da veruje u tim, ali da od igrača traži da ulože dodatni napor kako bi došli do prilike da se bore za plasman u Ligu šampiona.

„Bolji smo nego ranije, svi podaci to pokazuju, ali bolji su i drugi timovi. Naša ekipa je sazrela u svakom smislu osim u rezultatskom, što je za mene najvažnija stvar. Nismo izgubili ravnotežu ni veru. Ne smemo da odstupimo od našeg puta, spremni smo da pružimo više“, naveo je Montela.

Povezana vest:  Prins Boateng se vraća u reprezentaciju Gane

Milan je sedmi na tabeli sa 37 bodova, a u nedelju u 22. kolu Serije A igraće kao domaćin protiv Sampdorije.