Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras na svom terenu u Londonu Midlsbro sa 1:0, u utakmici 24. kola Premijer lige i smanjili zaostatak za vodećim Čelsijem na devet bodova.

Jedini gol postigao je Hari Kejn u 58. minutu iz jedanaesterca. Prethodno, penal je dosuđen posle starta Bernarda na Song Hung Minom.

Kejn je tako postigao golove protiv 23 ekipe od 25 protiv koliko je igrao u Premijer ligi. On je ove sezone u prvenstvu postigao 14 golova.

Povezana vest:  Hetafe pobedio Malagu

„Stvarali smo šanse, ali ih nismo realizovali, ali zadovoljni smo pobedom. Nijedna utakmica u Premijer ligi nije laka. Prihvatamo 1:0. Bilo nam je teško u prošlom kolu protiv Sanderlenda i znali smo da će danas biti slično. Mislim da smo danas bili bolji. Trebalo je da pobedimo sa 2:0 ili 3:0, ali i ovo je dovoljno. Imamo jaku ekipu. Možemo da rotiramo igrače da ostanu sveži. Želimo da osvojimo trofeje. Nadam se da možemo“, rekao je Kejn za BT Sport.

Povezana vest:  Hamburger angažovao Arnesena

Totenhem je ostvario 14. pobedu u prvenstvu, napravio je niz od devet utakmica bez poraza i ima 50 bodova, devet manje od prvoplasiranog Čelsija, koji je ranije danas pobedio Arsenal sa 3:1.

Midlsbro je bez pobede u poslednjih sedam utakmica, u kojima je osvojio samo tri boda, zauzima 15. mesto na tabeli sa 21 bodom i nalazi se na bod od zone ispadanja.

Povezana vest:  141. DERBI, „Zabranjeni“ na istoku Marakane!