Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da sa gnušanjem odbacuje insinuacije medjunarodne organizacije Federbet da je pod sumnjom na nameštanje prijateljska utakmica beogradskog kluba i ruskog drugoligaša Volgara na Kipru.

Medjunarodna neprofitna organizacija Federbet je na svojoj Fejsbuk stranici postavila reportažu sa utakmice Zvezde i Volgara zajedno sa kvotama koje su bile pre i za vreme utakmice i navela ih kao razlog za sumnju. Utakmica je odigrana 11. februara i završena je nerešeno 3:3.

-Fudbalski klub Crvena zvezda sa gnušanjem odbacuje insinuacije koje je medjunarodna neprofitna organizacija Federbet emitovala na svojim društvenim mrežama. Sramotno je i potpuno neosnovano da se naš klub dovodi u kontekst bez ijednog validnog argumenta, a izgleda samo sa ciljem da se diskredituje – navodi se u saopštenju Zvezde.

Zvezda je navela da je Federbet postupio potpuno neprofesionalno i neodgovorno, kao organizacija koja se predstavlja kao borac za integritet fudbala i da ga takvim insinuacijama urušava.

Povezana vest:  Prandeli:Kasano i Di Natale nisu otpisani iz reprezentacije

-Pomenuta organizacija koja želi da se predstavi kao ozbiljna i koja se bavi vrlo osetljivim poslom kao što su nelegalne radnje u fudbalu, dozvoljava sebi da iznosi insinuacije po principu: ‘Zaista čudno’. Pritom počinju tekst: ‘Šta vi mislite?’ To je klasična odlika tabloidizacije neke informacije, kako bi unapred naveli one koji čitaju da misle u kontekstu u kome oni to žele. Da bi neosnovan napad završili konstatacijom: ‘Mi ne dajemo nikakve tvrdnje naravno’ – piše u saopštenju.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Tevez odbio da uđe u igru sa klupe protiv Bajerna

Zvezda je pozvala srpske medije da „ne nasedaju na ovakve provokacije plasirane od ko zna koga“ i da ne daju prostor „zluradim i neargumentovanim objavama“. Iz Zvezde su naveli da se više neće oglašavati na ovu temu.