Hrvatska policija saopštila je danas da je privela jednu osobu koja je učestvovala u napadu huligana na navijače košarkaškog kluba Partizan, posle utakmice sa Cedevitom u Zagrebu.

U kafiću kod Doma sportova, gde je sinoć odigrana utakmica, više nepoznatih osoba fizički je napalo pet državljana Bosne i Hercegovine starosti od 30 do 39 godina, a zatim i 25-godišnjeg zaposlenog koji je pokušao da spreči sukob, precizirala je policija.

Povezana vest:  Milojević: Evidentno da je da smo podigli formu

U saopštenju je navedeno da je jedna osoba privedena na ispitivanje, dok je 37-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine lekarska pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici „Sestre milosrdnice“, gde su ustanovljene lakše povrede.

Prema pisanju hrvatskih medija, desetak huligana s kapuljačama na glavama i maramama preko lica upali su sinoć 45 minuta posle utakmice u kafić kod Doma sportova i napali simpatizere beogradskog kluba.

Povezana vest:  EVROLIGA, Šutalo: Alba ekipa jakih individualaca

Sve je trajalo 15-tak sekundi, a letele su flaše, stolice i drugi predmeti. U dvorani je bilo 40-ak navijača Partizana i tokom utakmice nije bilo incidenata. Partizan je sinoć izgubio od Cedevite sa 67:79.