Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na svom terenu Hamburg sa 8:0, u utakmici 22. kola Bundeslige i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.

Napadač Bajerna Robert Levandovski postigao je tri gola, u 24. minutu iz penala, 42. i 54. minutu. On se tako sa 19 golova izjednačio na prvom mestu liste strelaca sa Pjerom Emerikom Obamejangom iz Borusije iz Dortmunda.

Dvostruki strelac bio je Kingsli Koman, u 65. i 69. minutu, a strelci su bili još i Arturo Vidal u 17. minutu, David Alaba u 56. i Arjen Roben u 87. minutu.

Povezana vest:  Mihajlović: Ostajem trener Sampdorije

Bajern je posle 16. prvenstvene pobede prvi na tabeli sa 53 boda, a Hamburg, koji je pretrpeo 12. poraz, zauzima 16. mesto na tabeli sa 20 bodova.

Trener Bajerna Karlo Ančeloti je danas 1.000 put bio na klupi jednog kluba i ostvario 591. pobedu.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su kao domaćini Keln sa 3:1 i zadržali drugo mesto na tabeli. Domaći su poveli u trećem minutu preko Emila Forsberga, a njihovo vođstvo udvostručio je Dominik Maroh autogolom u 34. minutu. Juja Osako postigao je gol za Keln u 53. minutu, a 15. prvenstvenu pobedu Lajpcigu obezbedio je Timo Verner u 65. minutu.

Povezana vest:  Agero: Ostajem u Mančester sitiju

Lajpcig je drugi na tabeli sa 48 bodova i ima pet manje od Bajerna, dok je Keln sedmi na tabeli sa 33 boda.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su na gostujućem terenu Frajburg sa 3:0. Golove za klub iz Dortmunda postigli su dvostruki strelac Pol Emerik Obamejang, u 55. i 70. minutu, kao i Sokratis u 13. minutu.

Povezana vest:  Maradona: Sanjam da sednem na klupu Napolija

Augsburg je pobedio na gostujućem terenu Darmštat sa 2:1, dok je Majnc u Leverkuzenu pobedio Bajer sa 2:0.

Večeras u Berlinu igraju Herta i Ajntraht iz Frankfurta.