Trener Arsenala Arsen Venger odbio je u prošlosti ponudu da preuzme Bajern Minhen, rekao je danas izvršni direktor tog nemačkog fudbalskog kluba, Karl-Hajnc Rumenige.

Arsenal večeras igra protiv Bajerna u Ligi šampiona revanš meč osmine finala, pošto je u prvom meču poražen 1:5. Rumenige je pre meča za engleske medije rekao da je tim iz Minhena tokom devedesetih godina ponudio posao Vengeru, ali da ih je on odbio.

-Probali smo jednom da mu pridjemo, bilo je to tokom devedesetih. On je, medjutim, odlučio nešto drugo da ode u Japan. Želeo je da doživi što više iskustva i zato se, nažalost, nismo dogovorili – preneli su engleski mediji reči Rumenigea.

Arsenal ove sezone ima velikih problema, pošto mu je teško da se zadrži medju prva četiri na tabeli u Premijer ligi, a jedina realna opcija da osvoji trofej mu je FA Kup. Venger je zbog svega toga pod strahovitim pritiskom navijača i medija, što je izazvalo simpatije trenera Bajerna Karla Ančelotija.

Povezana vest:  Tomason završio karijeru

-Moramo da živimo uz kritike u našem poslu. Venger je trener sa mnogo iskustva, koga ima više nego drugi, i siguran sam da zna da izadje na kraj sa ovom situacijom, koja je nešto što može da se desi svakom treneru. Imam veliko poštovanje prema njemu, ne može svaki trener da uradi ono što je on uradio sa svojim klubom – rekao je Ančeloti.

Povezana vest:  Klop šokiran napadom: Plašio sam se za svoje prijatelje