aval_isah_czIsah: Trebamo da “gazimo”!

 

Mohamed Aval Isah, posle godinu i po dana provedenih u Crvenoj zvezdi, očekuje start sezone nikada spremniji. Uz dobro poznato požrtvovanje, borbenost i sve ostalo što krasi populanog Isu, sada je tu i iskustvo, ali i dovoljno dobro poznavanje srpskog jezika, koje sigurno dosta pomaže strancima u Zvezdi. Nema sumnje, da je komunikacija sa saigračima sada na mnogo boljem nivou, pogotovu kada je to najpotrebnije, na utakmicama.

– Za razliku od prvog dela priprema ovde u Sloveniji, kada je bilo dosta trčanja i rada na fizičkoj snazi, sada su u prvom planu utakmice. Za ovih devet dana sigurno da će trener imati priliku da vidi ko može da igra, odnosno ko mora još da radi – svestan je trenutka Isah.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Vojvodina zvanično domaćin finala Kupa Srbije

Protivnici sa kojima će se Crvena zvezda sastati u Sloveniji su iz različitih zemalja, pored timova, tu je i jedna reprezentacija.

– Imamo vremena da se pripremimo za svaku ekipu sa kojom ćemo se sastati, iako nam njihova imena puno ne znače, jer mi imamo svoj cilj. U sredu nas očekuju prva dva meča, a posle toga i ostali. Tek posle tih utakmica ćemo moći nešto da kažemo o igri i očekivanjima, jer je sada još uvek rano – strpljiv je Isah.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ŠVEDSKA 1958, Golova - 126, Francuzi postigli 23

Po rečima Isaha, Crvena zvezda start ove sezone čeka sa većim ambicijama nego prethodne, naročito imajući u vidu pojačanja koja su već došla i koja će doći na Marakanu.

– Sada imamo još više dobrih igrača u svojim redovima, čime je konkurencija podignuta na stepen više. Sa Koromanom sam već imao priliku da igram i verujem da ćemo sa njim, ali i sa svim ostalim pojačanjima dobro početi sezonu 29. jula – kazao je Isah.

Crvena zvezda je sezonu 2009/10 u kvalifikacijama za Ligu Evrope počela iz drugog kola kvalifikacija, ali će u novu krenuti od treće runde, kao pobednik nacionalnog Kupa. To znači, da se našim prvotimcima na putu ka grupnoj fazi nalaze dva, a ne tri protivnika.

Povezana vest:  Tijago još godinu dana u Atletiku

– Sigurno da znači kada nam se na putu do Evrope nalazi što manje protivnika. Prošle sezone smo igrali sa Rudarom, Dinamom i Slavijom, a na kraju smo ispali tek u poslednjoj, šestoj utakmici. Sada možemo da imamo najviše četiri kvalifikaciona meča. Trebamo da nastavimo da radimo i “gazimo”, jer samo tako možemo da se nadamo trijumfima – jasan je Mohamed Aval Isah.