FSS logo

FS Litvanije se izvinio FS Srbije zbog pogrešne himne

Fudbalska federacija Litvanije izvinila se danas Fudbalskom savezu Srbije zbog izvođenja pogrešne himne uoči polufinalne utakmice prvenstva Evrope za igrače do 19 godina izmedu Srbije i Portugalije.
Predsednik FS Litvanije Julijus Kvedaras uputio je pismo izvinjenja prvom čoveku FS Srbije Tomislavu Karadžiću zbog napravljene greške uoči utakmice odigrane 29. jula u Alitusu, kada je u čast igrača srpske reprezentacije umesto himne Srbije „Bože pravde“, intonirana himna „Hej Sloveni“.
-Litvanija se iskreno izvinjava srpskoj reprezentaciji i celoj srpskoj fudbalskoj porodici zbog intoniranja pogrešne himne. Orkestar koji je bio unajmljen da intonira himne obe ekipe pre utakmice nije stigao na zakazanu probu, i tako lokalno osoblje iz organizacije nije bilo svesno da će intonirati pogrešnu hmnu – kaže se u pismu izvinjenja.
Predsednik FS Litvanije ističe u pismu da nada da greška neće baciti senku „na sjajan učinak srpske reprezentacije do 19 godina koja je dospela do finala turnira, kao i na napor koji je učinjen da ovaj događaj bude što je moguće prijatniji za sve učesnike šampionata“. Reprezentacija Srbije pobedila je Portugaliju u polufinalu prvenstva Evrope posle boljih izvođenja jedanaesteraca sa 3:2 i u četvrtak će od 20,45 igrati u finalu protiv selekcije Francuske.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Partizanu večiti derbi, Javor došao do prve pobede